lifestyle
8

Hot dog, brokule i pomfrit trebate izbjegavati kada se želite seksati

Klix.ba
Većinom znamo šta trebamo jesti kada želimo imati seksualne odnose, no nismo baš sigurni koju hranu bi trebali izbjegavati.

Hrana koju konzumiramo može imati pozitivan, ali i negativan utjecaj na seks, tako da je veoma bitno šta da izaberemo od hrane kada planiramo vatrenu noć. Stručnjaci savjetuju da brokule, tofu i zob ne konzumirate na dan kada se planirate seksati.

"Hrana može imati nevjerovatno veliki utjecaj na naš život, ne samo na fizičko zdravlje već i na emotivno stanje. Na naš libido utječu brojni faktori poput stresa, umora, smjena, finansijskih briga, ali i koliko dugo vremenski radimo. Također, hrana ima veliki utjecaj na naše seksualno raspoloženje. Svježe voće i povrće pomaže nam da podignemo raspoloženje i energiju, a samim tim i našu želju za seksom", rekla je Elouise Bauskis nutricionista.

Hrana poput tofua, graha, brokula i zobene kaše se ne preporučuje iako su dobre za zdravlje. Brokule sadrže šećer koje je slično onome u grahu te se zbog njega osjećamo naduto i ispuštamo vjetrove.

Izbjegavajte i crveno meso jer se zbog njih možete osjećati letargično i previše sito, te čokoladu, sir, hot dog, pepermint i pomfrit. Sve to, ukoliko se konzumira u većim količinama, može smanjiti nivo testosterona, a to svakako ne želite ukoliko planirate vruću akciju.