lifestyle
1.1k

Grad u kojem žive samo žene poziva sve slobodne muškarce da se jave

Klix.ba
Iako zvuči nestvarno u Brazilu postoji grad u kojem žive samo žene. U potrazi za "boljom polovicom" one su uputile apel svim slobodnim muškarcima da se jave.
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Noiva do Cordeiro na jugoistoku Brazila ima 600 stanovnika i sve su žene. Iako su neke od njih u braku i imaju djecu, pravila njihove male zajednice nalažu da muževe pošalju negdje izvan grada na posao.

Oni u grad smiju doći samo preko vikenda, a muški potomci grad napuštaju s 18 godina.

I iako to nekome možda zvuči savršeno, mlade stanovnice ovog mjesta su frustrirane, pa su uputile javni apel svim slobodnim muškarcima da im se jave.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"Jedini muškarci koje ovdje srećemo su nam u rodu ili su već u braku. Već dugo nisam poljubila nijednog muškarca. Sve maštamo da se zaljubimo i udamo, ali ne želimo napustiti ovaj grad jer nam se sviđa život ovdje", kazala je 23-godišnja Nelma Fernandes novinarima The Mirrora.

Međutim, nije sve tako sjajno kako zvuči. Naime, muškarac koji se odluči oženiti sa stanovnicom ovog grada mora poštovati stroga pravila zajednice i raditi sve šta mu se kaže.

"Žene neke stvari rade mnogo bolje od muškaraca. Naš grad je ljepši, organiziraniji i harmoničniji zato što njime upravljaju žene. Osim toga uvijek imamo vremena za ćaskanje, razmjenimo odjeću, napravimo jedna drugoj frizuru...", poručuju stanovnice grada Noiva do Cordeiro.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ovo neobično mjesto nastalo je davne 1890. godine kada je Maria Senhorinha de Lima zajedno sa svojom porodicom protjerana iz susjednog grada nakon što je optužena za preljubništvo.

Polako im se pridružilo još žena koje nisu živjele prema tamošnjim pravilima. Tako je nastala zajednica samohranih majki i protjeranih žena u kojoj je vrijedila politika "bez muškaraca".