Grad od leda u Moskvi

Grad od leda u Moskvi
6
A
Anadolija
25.12.2013. u 16:07
2
komentara
6

dijeljenja
1/6 Foto: Anadolija
2/6 Foto: Anadolija
3/6 Foto: Anadolija
4/6 Foto: Anadolija
5/6 Foto: Anadolija
6/6 Foto: Anadolija
Ledene kuće, brodovi te druge skulpture napravljene od leda eksponati su nesvakidašnje umjetničke galerije postavljene u parku Sokolniki u Moskvi nazvanom simbolično "Grad od leda".
Ruski skulptori su se potrudili da u ledenom gradu isklešu domove, krevete, stolice, stolove, ormare, vaze, kao i brojne druge oblike. Izrezbareni su također i ledeni klavir i violine. Pažnju pojsetitelja najviše plijeni ledena piramida u čijem središtu se nalazi mumija egipatskog faraona Ramzesa II. 

Preko dana unutrašnjost ledenih kuća krase veseli plakati, a uveče kada sunce zađe, priređuju se predstave uz raznobojna svjetla. 

Jedan od skulptora ledenog grada Aleksandr kazao je kako je veoma zadovoljan posjetama i reakcijama domaćih i stranih turista. On je kazao kako Moskva u posljednjih nekoliko godina u parku Sokolniki zimi priređuje fantastične spektakle. 

Uprkos hladnoći, brojni posjetioci ledeni grad smatraju veoma zabavnim. Jedna od posjetiteljki Valentina kazala je kako je u parku provela odlično vrijeme. Ledeni grad posebno je privukao pažnju najmlađih.

Skulpture isklesane u ledu u parku će ostati sve dok ne dođe toplije vrijeme, kada će se otopiti na suncu.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...