{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grad od leda u Moskvi

A
25.12.2013. u 16:07
6
2
Grad od leda u Moskvi
6
Ledene kuće, brodovi te druge skulpture napravljene od leda eksponati su nesvakidašnje umjetničke galerije postavljene u parku Sokolniki u Moskvi nazvanom simbolično "Grad od leda".
Ruski skulptori su se potrudili da u ledenom gradu isklešu domove, krevete, stolice, stolove, ormare, vaze, kao i brojne druge oblike. Izrezbareni su također i ledeni klavir i violine. Pažnju pojsetitelja najviše plijeni ledena piramida u čijem središtu se nalazi mumija egipatskog faraona Ramzesa II. 

Preko dana unutrašnjost ledenih kuća krase veseli plakati, a uveče kada sunce zađe, priređuju se predstave uz raznobojna svjetla. 

Jedan od skulptora ledenog grada Aleksandr kazao je kako je veoma zadovoljan posjetama i reakcijama domaćih i stranih turista. On je kazao kako Moskva u posljednjih nekoliko godina u parku Sokolniki zimi priređuje fantastične spektakle. 

Uprkos hladnoći, brojni posjetioci ledeni grad smatraju veoma zabavnim. Jedna od posjetiteljki Valentina kazala je kako je u parku provela odlično vrijeme. Ledeni grad posebno je privukao pažnju najmlađih.

Skulpture isklesane u ledu u parku će ostati sve dok ne dođe toplije vrijeme, kada će se otopiti na suncu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: