Brzo i lako
22

Zeljanica s kupovnim jufkama koja je jednako dobrog ukusa kao i tradicionalna

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ne postoji osoba koja ne voli domaću zeljanicu od razvučenih kora. Međutim ukoliko nemate vremena, a gosti su vam se najavili, možete ju napraviti i sa kupovnim jufkama i to tako da bude ukusna i sočna.

Nadjev za zeljanicu je tradicionalan, a pripremiti je možete za samo tridesetak minuta uz pečenje.

Sastojci koji su vam potrebni za ovo jelo su:

pakovanje jufki za pitu 500 gr svježeg sira 1 kg šipinata 5 jaja mala pavlaka so malo ulja

Način pripreme:

Špinat dobro operite i isjeckate. Dodajte sir, jaja, pavlaku i posolite i promiješate.

Jufke za pitu odvojite jednu po jednu. Podmažite tepsiju, stavite jufku pouljite je, stavite drugu, pouljite je (ne previše), a potom i treću jufku preko koje stavljate fil. Postupak ponovite još dva puta, tako da na kraju ostanu još tri jufke.

Pitu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite dvadesetak minuta dok kore ne porumene. Potom je izvadite i zalijte s dva decilitra vode, kašikom ulja i malo soli. Vratite je u pećnicu još pet minuta.

Prijatno!