
Međutim, kuhar Lorezno Boni koji je zaposlen u poznatoj kompaniji tjestenine Barrila, kaže da ostavljanjem tjestenine u cjedilu mnogi čine temeljnu grešku prilikom pripreme tjestenine.
Naime, kada ocijedite tjesteninu, na njoj ostaje malo škrobne vode, ali ako tjestenina stoji u cjedilu, voda isparava, zbog čega se tjestenina lijepi i postaje suha. Pritom, kada ocijedite tjesteninu proces kuhanja ne završava.
Stoga, obično se savjetuje da tjesteninu pripremate tako da je nakon kuhanja, ocijedite i odmah prebacite u tavu ili šerpu s umakom. Neki ljudi ispiru tjesteninu nakon što je ocijede, ali to nije potrebno činiti.
No, tu je važno da tjestenina ne bude do kraja kuhana jer će se ona na kraju skuhati u umaku. Dakle, kada je prebacite u umak, ostavite da kuha otprilike tri minute. Na taj način će upiti dio umaka i biti ukusnija.