Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja fakat ne znam na osnovu čega su ovo radili i kakvog istrazivanja. Pa mi smo drzava u kojoj skoro svi konzumiraju colu, jos od malih godina, a ako imate manje para onda uzimate jos jeftiniju kolu sa jos vise secera. Sad nema nikog iz osnovne i srednje a da ne uzima energy drink koji je prepun secera. Drzava u kojoj svi stavljaju šećer u kafu, u kojoj se cesto pronalaze slucajevi gdje se uzima Cedevita koja vec u sebi ima secera pa se dodatno poseceri jer 'nije dovoljno slatka'.
Ja znam ko mali pravile se palacinke pa se nekad i dodatno secerilo... drzava u kojoj jedna na 10000 osoba je cula za Keto dijetu i mnogi bi radije zivjeli 60 godina, nego izbacili proizvode koje u sebi imaju secer...jos da krenem spominjat hurmasice i neke druge jeftine kolace gdje su glavni sastojci secer i margarin.,. i umalo zaboravio glavnu stvar tkzv - SOK NA RAZMUCIVANJE!
Da ali ovi imaju u industrijkog hrani previse secera .... u pizzam, u kruhu, sve se napumpa sa secerom ... uz to jos ti sokovi sto ih i ovdje ima.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Meni 1 kg secera moze biti pola godine
Nama je život sladak tako da ne trebamo šećera.
Ovdje je neka velika greška u pitanju. Sa jedne strane, vjerovatno ukupnu količinu dijele sa mnogo više stanovnika nego što nas realno ima. Sa druge strane, ko god je bio igdje u Evropi, zna da u samoposlugama ima procentualno mnogo manje polica sa slatkišima nego kod nas. istraživanje ne valja.
Jel ovo neka zakasnjela prvoaprilska sala? Mi i malo secera?
Teže se sa šećera skinut nego sa duhana
Kako? Kazu da Secer zaglupljuje
Ovo nije moguce, nisam nigdje vidjela kao u Bosni, da stavi neko 10 kasika secera u caj ili kafu... Da ne pricamo o agdali kolacima, od kojih svakom zube ispadaju...
Slatka na makedonata
Mi smo i onako preslatki.
Skupo.
Umočim kocku šećera u agdu 😀
Zato su ruskinje najsladje...u seceru je tajna
Ne može se naci na posljednim mjestima već na jednom od posljednjih mjesta. Kakvo kiksovo dnovinarstvo. Nadalje, navedite da je godišnja količina. Niste dobro odradili posao.
ni za secera nemamo
To ti je zato sto imamo kvalitetniju hranu. Obicno se secer trpa u sve da jefitna i industrijska hrana bude ukusnija.