Bez brašna
13

Za ručak napravite ukusan rolat od tikvica

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Rolat od tikvica lako ćete napravit, a za njega će vam biti potrebno samo nekoliko sastojaka. Budući da u rolat ne ide brašno idealan je za sve koji su na posebnoj bezglutenskoj ishrani.

Filovati ga možete sastojcima koje volite, a mi preporučujemo sir, pureću šunku i kisele krastavice.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

5 jaja 150 grama edamera malo soli 2 tikvice svježi peršun 4 malo veće kisele krastavice 200 grama krem sira 200 grama pureće šunke

Način pripreme:

Tikvice dobro operite jer ne gulite koru. U veću posudu izrendajte tikvice. Posolite i izmiješajte. Ostavite ih da odstoje 15 minuta. Uključite rernu na 180 stepeni.

Tepsiju obložite papirom za pečenje.

U drugu posudu razbijte jaja. Izmutite ih, a potom dodajte procijeđene tikvice. Narendajte sir i dodajte sitno isjeckani peršun. Posolite i sve promiješajte. Izlijte u tepsiju i stavite da se peče.

Kada se kora ispeče ostavite je da se dobro ohladi, izvadite i okrenite naopako. Namažite je krem sirom, a potom dodajte šunku i sitno isjeckane krastavice. Rolat možete premazati pavlakom. Ostavite da se hladi, a potom ga isijecite.