Za ručak napravite sataraš, fino povrtno jelo

Za ručak napravite sataraš, fino povrtno jelo
82
S.H.P.
5.8.2019. u 18:29
23
komentara
82

dijeljenja
Za ručak napravite sataraš, fino povrtno jelo Foto: Ilustracija
Sataraš je jedno od najukusnijih povrtnih jela koje možete pripremiti u vrelim ljetnim danima. Može se pripremiti kao prilog, predjelo, ali i glavno jelo. Većina ljudi sataraš pravi samo od povrća pa je ovo jelo idealno i za one koji preferiraju vegetarijansku ishranu.
No, postoji i mnogo verzija pripreme ovog ukusnog jela s telećim, purećim i pilećim mesom.

Mi vam donosimo recept s pilećim mesom. Sataraš možete servirati uz pire krompir, kuhanu rižu ili špagete. Jelo pripremajte u što dubljoj tavi.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

jedan pileći file
2 zelene paprike
2 crvene paprike
2 žute paprike
2 glavice luka
2 paradajza
so
biber
ulje
malo putera
po želji možete dodati čehno bijelog luka

Način pripreme:

Pileće filete isjeckajte na kockice. U tavu stavite deset grama putera i malo ulja. Propržite piletinu. Dodajte joj isjeckane paprike i luk. Pržite 15-ak minuta. Povremeno dodajite pola šoljice vode.

Dodajte sitno isjeckani paradajz i bijeli luk. Začinite. Miješajte na laganoj vatri sve dok tekućina ne ispari.

Sataraš služite uz pire krompir, kuhanu rižu ili kao umak za špagete.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...