Festival "Vinosar"
0

Vino, sir, pršuta, masline i lijepe žene u Sarajevu

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U organizaciji Agencije "Max style", u Sarajevu se danas i sutra održava Internacionalni festival vina i kulinarstva "Vinosar".

Na festivalu, koji se održava u hotelu "Sarajevo", učestvuje oko 40 vinara iz BiH i regije, uz posebnu ponudu domaćih i stranih delicija, vina, sira, pršuta i maslina.

Direktor Agencije "Max style" Elmir Miro Hadžialić kazao je da je cilj ovogodišnjeg "Vinosara" podići kulturu pijenja vina i uživanja u hrani na jednu višu razinu.

  • Naša misija iz godine u godinu teži ka istom cilju, a to potvrđuje i činjenica da je Agencija "Max style" do sada uspješno organizirala i tri međunarodna festivala vina "Sarajevo vino fest", kazao je Hadžialić.

U sklopu festivala, večeras i sutra navečer bit će održan kurs "Vino i sir", a sutra će, uz bogat kulturno-zabavni program, biti promovrana i vinska cesta Hercegovine.

Na festivalu će također biti održane posebno osmišljene vinske i kulinarske radionice uz predavanje vrhunskih enologa, gdje će svi posjetioci moći učestvovati besplatno.