Pokušajte i vi
16

Uz ovaj trik hrana se neće lijepiti za tavu

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Vinski prašak za pecivo pokazao se kao izvrsno sredstvo kod čišćenja tvrdokornih naslaga na tavi ili loncima koje su nastale jer se hrana za njih zalijepila.

Trik s vinskim praškom za pecivo pokazao je gurman i stručnjak za čišćenje koji ima profil na TikToku pod nazivom "Let's Eat".

On je otkrio da se hrana ne bi trebala zalijepiti za tavu ako je ona dovoljno vruća i masna, a kako biste to provjerili, potrebno vam je malo vode.

Muškarac je pokazao kako izgleda kad se na tavu stavi voda kad tava nije dovoljno vruća i kako se ponaša voda kada je tava dovoljno vruća za pripremu hrane.

@lets_eat_uk How to stop food from sticking to a #stainlesssteel pan 🍳 #cookinghacks #howto #leidenfrosteffect #satisfying ♬ Little Things - Adrian Berenguer

Osim toga, pokazao je i kako izgleda kad je ulje dovoljno vruće da bi se jaje ispeklo na tavi, a da se na nju ne zalijepi.

U slučaju da vam se hrana ipak zalijepi za tavu ili lonac, dovoljno je da vinski prašak za pecivo pospete po dnu posude te dodate vruću vodu i da to ostavite da stoji sat vremena.

Nakon toga posudu istrljajte grubim dijelom spužve za pranje posuđa. Ako se mrlja od zagorene hrane nije u potpunosti očistila, ponovite postupak.