Ukoliko ste ljubitelji pizze, a nemate mnogo vremena da mijesite tijesto, možete je napraviti i od tjestenine.
Prema receptu iz Sašine kuhinje (hrvatski kuhar Saša Vukić, op.a.), potrebno vam je 500 grama špageta (ili neka druga tjestenina), mala kašičica soli, dvije velike kašike suncokretovog ulja, dvoje jaja, 300 mililitara mlijeka, paketić parmezana i još 4 grama soli.
Za umak od paradajza potrebno vam je 200 mililitara sjeckanog paradajza, 200 ml maslinovog ulja, prstohvat soli, bibera iroigrana, mala kašika šećera, 200 grama neke šunke ili suhimesnatog proizvoda, 400 grama sira za pizzu i 250 grama šampinjona.
Upute:
1. Skuhati posoljenu tjesteninu al dente, procijediti i dodati malo ulja te promiješati
2. Pomiješati jaja, mlijeko, parmezan i sol pa u smjesu umiješati prethodno skuhane špagete
3. Ostaviti da stoji par minuta pa rasporediti na malo pouljen lim
4. Dodati umak od sjeckanog paradajza prema uputi u video receptu, šunku, sir i gljive
5. Peći pola sata na 200 C i poslužiti.
Prijatno!
Možda vas zanima
Vezani članci
Gotove za 30 minuta
Ne morate čekati da tijesto naraste: U ukusnim pizza rolnicama mnogi će uživati
Mnogima omiljeno jelo