Foto: AFP
U Francuskoj je tokom prošle godine prodano čak 970 miliona hamburgera, ali se taj uspjeh ne pripisuje samo restoranima brze hrane, već i tradicionalnim restoranima na čijim se menijima također nalazi.
Popularnost hamburgera u stalnom je porastu od 2000. godine, ali je u posljednjih nekoliko godina doživjela pravi "bum".
Tako su hamburger na svoje menije uveli i tradicionalni restorani, te se upravo taj potez smatra jednim od glavnih razloga povećane prodaje i rasta popularnosti. Danas tri četvrtine tradicionalnih restorana u Francuskoj u svojoj ponudi imaju hamburgere.
Marketinška firma koja je provela istraživanje je ustanovila da su od svih sendviča koji su prošle godine prodani u Francuskoj gotovo jedna polovina bili hamburgeri, prenijela je agencija AFP.
Možda vas zanima
Dizajnerica i ugostitelj
Utjecaj duhanskog dima na odjeću i čulo okusa: Šta su otkrili Stankica Stojanović i Eldar Resić
Istinski festival trčanja
Prijave za Vučko Trail 2024 zatvaraju se 24. maja, interesovanje je rekordno
Vezani članci
Najavio i poskupljenje
Restoran iz Hrvatske nudi hamburger po cijeni od 325 KM, vlasnik kaže da su zapravo jeftini
"Mads, Jesse i Solomun"