Ćevap za dinar
40

U Banjoj Luci otvoren festival "Ćevap fest": Gurmani požurite

SRNA
Foto: M. D./Klix.ba
(Foto: M. D./Klix.ba)
Treći Festival banjalučkog ćevapa "Ćevap fest" otvoren je danas u centru grada, na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Na "Ćevap festu" učestvuje devet roštiljnica koje ćevape prodaju po popularnim cijenama od četiri i dvije KM.

Promoter "Ćevap festa" Nebojša Kuštrinović naglasio da je ovo najposjećenija gastro manifestacija u BiH.

"Turistička karta našeg grada i Republike Srpske postaje sve bogatija jer sad crtamo i gastro puteve. Siguran sam da će festival okupiti desetak hiljada posjetilaca, što naših sugrađana što iz zemlje i regiona. Banjalučki ćevap je davno osvojio Evropu i ovim festivalom pokušavamo povećati utjecaj grada i RS-a i našim autohtonim proizvodom - banjalučkim ćevapom", naveo je Kuštrinović.

I ove godine, ćevapi će se kupovati za popularne "dinare", koje će posjetioci moći kupiti na dvije prodajne lokacije na mjestu održavanja manifestacije.

Za festival je pripremljen i bogat zabavni program. Večeras, sve do 21:00 sat, posjetioce će zabavljati lokalni bendovi - "Infiniti bend" i "Raspašoj".

Sutra, drugog dana manifestacije, program će početi u podne nastupom dječijih ansambala iz kulturno-umjetničkih društava "Sveti Sava", "Pelagić" i "Veselin Masleša", te učenika Muzičke škole. U muzičkom dijelu programa, nastupit će popularni hor pozorišta "Jazavac", nakon kojih će posjetioce zabavljati Gradski tamburaški orkestar.

Kruna večeri rezervisana je za "Nervozni poštar", kultni bend koji je posljednji put u Banjaluci nastupio prije gotovo tri decenije. Nastup popularanih "poštara" predviđen je za 21:00 sat.

Ovogodišnja manifestacija posvećena banjalučkom ćevapu bit će završena u nedjelju, 2. juna, u 17:00 sati.

Ovu manifestaciju organizuju Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije tog grada.