Isprobajte ga
34

Trik za savršene pohovane tikvice bez masnoće: U smjesu dodajte ovaj sastojak

Piše: A. Ć.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pohovane tikvice su popularno ljetno jelo koje se često nalazi na trpezama mnogih domaćinstava. Brzo se pripremaju, ukusne su i rado ih jedu i djeca i odrasli. Ipak, često znaju upiti previše ulja tokom prženja, zbog čega postaju masne i teške za želudac.
Kako biste to izbjegli, postoji jednostavan trik koji značajno poboljšava krajnji rezultat - dodavanje praška za pecivo u smjesu s jajima. Ova mala promjena pravi veliku razliku jer čini pohovanje laganijim, prozračnijim i smanjuje upijanje ulja tokom prženja.

Tikvice će tako ostati lijepo hrskave izvana, dok će unutrašnjost zadržati sočnost. Priprema ostaje brza i jednostavna, ali krajnji rezultat je znatno bolji.

Ovaj jednostavan i brz trik može potpuno promijeniti način na koji pripremate pohovane tikvice.

Uz minimalan trud i samo jedan dodatni sastojak, dobit ćete savršeno pohovane tikvice koje će oduševiti cijelu porodicu. Poslužite ih uz jogurt, pavlaku ili neki lagani umak i uživajte u svakom zalogaju!