Napravite dezinfekciju
21

Toalet nije jedino zagađeno mjesto u restoranima, obratite pažnju i na druge predmete

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Ljudi koji često vole odlaziti u restorane, mogli bi se iznenaditi "higijenom" koju kriju pojedini predmeti u ugostiteljskim objektima. Iako ćete prvo pomisliti na toalet, postoje i druga mjesta u restoranu koja su leglo bakterija.
Ukoliko ne želite izbjegavati ugostiteljske objekte, najbolja je opcija da pri ruci uvijek imate sredstvo za dezinfekciju.

Posude za sol i biber

Posude za začine mjesto su gdje se skuplja puno bakterija. Mikrobiolog Charles Gerba, mikrobiolog sa Sveučilišta u Arizoni objasnio je da bakterije vole biber, a osim toga je istakao je da ugostitelji rijetko peru ove posude.

Kriške limuna

Globalna studija "Journal of Environmental Health" dokazala je da su u dva od svaka tri restorana u svijetu laboratorijski testirane kriške limuna bile prekrivene bakterijama koje uzrokuju bolesti, uključujući fekalne bakterije. Stoga radije izbjegavajte limun u restoranima.

Pribor za jelo

Iako se pribor za jelo pere nakon svakog korištenja, bakterije mogu preživjeti ručnog pranja. Liječnica Donna Duberg navodi da čestice bakterija prežive različite metode pranja, ali da u manjim količinama ove bakterije nisu opasne.

Meniji

Ljudi često menije diraju prije nego što operu ruke u restoranu. Direktor Kaivaca - firme za čistoću, Matt Morrison navodi da gosti trebaju koristiti sredstvo za dezinfekciju ruku nakon što koriste meni, jer meniji mogu sadržavati do 185.000 bakterija po kvadratnom centimetru.

Sjedalice i stolice za hranjenje beba

Jedna od najzagađenijih predmeta u restoranu su stolice za bebe. Naime, Huffington Post je objavio da su "testovi provedeni na stolicama za bebe u 30 restorana otkrili veliku količinu bakterija.