Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nebi bilo loše jest bube za promjenu, već dvadeset godina jedemo govna u ovoj drzavi
A mi njima porucujemo da jedu govna.
:D oplakah... :)))))
hahahaha dobar si ;-)
Ne znam zasto pisete o nekim planovima u buducnosto kad vec imate "farme" ovakvih zivotinja npr u Holandiji. Oni se bave uzgojom i izvozom ovih insekata. Inace za one sto ne znaju buhe se vec koriste kao primjesa slatkisima i uticu da smjese od kojih se slatkisi prave dobiju onu lijepu boju.
U Svedskoj problemi, zdraaavoo. Ma fino je skakavce jesti, samo je gadno kad' im se noge poprijece u grkljanu.
Sad će na dijaspora počet ljeti donosit bubonjere...
Nagovoricemo mi svedanke nesto drugo usta da stave
Eto zasto su Svedjani razvijeniji od nas. Dok mi rostiljamo i pecemo jagnjetinu, oni rade i jedu bube.
Bon apetit :-)
.......a, picajzle umjesto maka ;-)))))))
Evo ovako reis Cerić, direktnije od Ive Andrića i Meše Selimovića, objašnjava bosanski mentalitet. https://www.youtube.com/watch?v=kL9iowg7Fs4
Jedan restoran blizu mog stana redovno organizuje degustacije jestivih insekata. Probali smo neki dan i super je bilo. Neka jela čak nisu previše prepoznatljiva kao insekti (ne da to meni smeta, samo kažem da izgovori na izgled nisu baš opravdani), npr. vidi razliku između prirodno prženog i pohovanog žohara: https://farm8.staticflickr.com/7444/12328790625_0db213d585_b.jpg https://farm6.staticflickr.com/5535/12328791135_af172d7f44_b.jpg Žohari su generalno bili ekstra. Osim toga smo probali cvrčke i par vrsta nekih larvi. Nudili su i škorpije, ali te nismo probali jer su ih naplaćivali posebno po prilično velikoj cijeni.
treba Šveđane nagovorit da probaju kokice sa vegetom
e ajesul bube halal ili to nasi drugovi federalci nesmiju
Pitati dežurne vehabije!
nisam dezurni vehabija, ali znam da nije halal, pa fuj
PRIKAŽI ODGOVORE (1)