{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve što niste znali o Zlatnoj džezvi

Sponzorirani članak
10.1.2019. u 08:46
229
Sve što niste znali o Zlatnoj džezvi
229
Sve što niste znali o Zlatnoj džezvi
Život čine male stvari, a jedna od njih je i kafa. Ako niste znali za neke od impresivnih podataka vezanih za pravu bosansku kafu ali i džinovsku džezvu koja plijeni pažnju gdje god se pojavi, kroz infografiku vam predstavljamo "zlatnu" statistiku.


U Bosni i Hercegovini postoji izreka “popit ćemo je da je sto poslova”. Naravno da se misli na kafu...i to bosansku. To je ono doba dana kada vrijeme stane. Vjerovatno tada i nesvjesno sa našom Zlatnom džezvom postajemo dio tradicije, neponovljivog i nezamjenjivog osjećaja koji nam pruža kafa na koju smo navikli i koju nipošto ne bismo mijenjali.Bosanska kafa je dio bosanskog identiteta. Ona je simbol Bosne i dio tradicije koja se prenosi generacijama. Kafa je ćeif koji se ne može niti platiti niti zamijeniti nečim drugim. Uz "Zlatnu džezvu" imamo mogućnost dobiti na dar i zadovoljstvo, užitak, "zlatne sate" kao poklon čija se vrijednost ne može izraziti materijalno.

Prava bosanska kafa je prijatnog i punog okusa, a prepoznatljiva je po intenzitetu mirisa. Nije tajna da se u "Zlatnoj džezvi" koriste različite mješavine najkvalitetnijih kafa. I nije tajna da je Zlatna džezva najčešći poklon u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: