Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
O šećeru ni riječi.
Penzioner ste u BiH?
Stalno osjećate glad? Razlog za to bi mogao biti da niste jeli.
Reciklaza članaka
Osjećam glad za lovom to je to!
Herbert Shelton u knjizi Orthotrophy i Fasting and Sun Bathing je rekao da je glavni izvor žeđi ustvari presuha nezdrava hrana. Kad jedete većinom voće i povrće, i to živo, tad će vam najmanje trebati vode. Recimo, toko posta tj. detoksifikacije, skoro da nećete biti žedni, jer ne jedete ništa suho. Također rekao je da ne pratite savjete koliko piti vode, već pijte kad vam tijelo kaže.
Ovo je milijardita teorija o gladi, sitosti, gojaznosti, dijetama... Ostavite nas više na miru.
Razlog zašto stalno jedemo je - dosada.
da, alternativni naziv za dosadu je apetit ili ovisnost, i razliku između gladi i apetita objasnio je herbert shelton u knjizi fasting and sun bathing...glavna razlika između gladi i apetita je ovo: kad ste gladni, nemate nijednu bolest, ne može vas boljeti zub, itd, ne smrdi vam iz usta, a kad imate apetit, loše se osjećate, bolesni ste, smrdi iz usta