Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
daj nemoj mo mjesati žabe i babe, neide šećer. sta ako neko pije gorku.. probaj ovako: provrije voda, u suhu dzezvu stavis kafu koja se samo malo zagrije (10 sek) na vreloj ringli prije nego je zaspes vrelom vodom, sacekas malo dodas jos malo vode, baci ključ. sklonis sa vrele ringle, sacekas 2 min da se slegne toz, vuolla..
@blaff "vuolla" na kojem ti to jeziku. Ako si mislo na "voilà" ovako se pise a izgovara se voala. Usput papak, negacija se pise odvojeno od glagola osim izuzetaka nemam, neću, nemoj i nisam.
Bosanska kad se vrelom vodom zalije preko kafe, a srpska je "ukuhana" kad s3 u vrelu vodu dodaje kafa, a obje su turske.
Kafa je samo Turska a Turci vise ne piju kafu vec Caj
" Zahvaljujući devetogodišnjem istraživanju, naučnici su napokon napravili veliki pomak i otkrili kako tačno šećer "hrani" rak" zato ne stavljajte secer u kafu.
Turci piju Caj, levatici, a kava kafa i sl. Mozes je zvati kako zelis je bosanska u BIH, u Hr moze biti i hrvatska, u srbiju srpska, kako god ... pij i uzivaj
Ovdje fali i vegeta!
kafu u dzezvu......ugrijati dok se ne pocinje osjetiti miris kafe, na to dosuti vodu i pustiti da provri ........ neprocjenljivo.....nema veze kako je ko zove......meni je moja jutarnja koja mi treba da se dohavizam i probudim......
@groot i stisak ruke :)
Turska kafa se pravi tako sto se kafa stavi u hladnu vodu, i cekas da prvi. Kisela.
@ZimskoVinoBezSecera provri
Tursku nikad niko koga znam pravio nije,..ovu nasu sto se zove 'bosanska' svi prave koje znam. Inace porediti nasu bosansku sa 'ekspresom ' je suludo. Ekspreso je samo kretensko pomodarstvo i majmunisanje. Zna se sta je kafa
Turska kafa nema veze sa našom tradicionalnom kafom. To je bosanska kafa.