Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a grah???sta za njega kazu?
losos je bolji od dimljenog, pod uslovom da nije atlantski, tj. škotski ili norveški, dakle uzgajan, nego pacifički. najbolje kanadski ili aljaski, prirodno rastao i ulovljen u divljim rijekama. dimljen automatski smanjuje \"zdravost\" hrane, ma koliko joj poboljšao \"ukusnost\" - u dimu su, dugoročno, kancerogene tvari, tako da me čudi kako su ovo savjetovali.
Na prvom mjestu po \"zdravosti\" (da malo pisem sa-ikski): 1. Pupa hava lokum Sastojci - Hava, i havini dodaci Kalorija NULA, Masnoca NUILA, stetnih tvari NULA, itd.... Uostalom Pupa hava lokum se nalazi na gore navedenoj slici na tanjuru zajedno sa nozem i viljuskom...
i poslije ovog predjela pravo jelo krompiruša (pita s krompirom) i to s domacim kajmakom , pa grah da je blago ljut i salata po mogucnost mladi luk (satrica) ili rendana rotkva s kajmakom i kao desert sutlija ili muhalebija posuta cimetom
pa hocel sta bit od tog mesa da ne cekam bezzz
Nema fajde od jedenja leševa. Nutricionistima koljači plaćaju da daju takve savjete. Ipak, iz teksta bih izdvojio par nestvarno plitkih zaključaka kakvi su \"Večera zaista zvuči zdravo\" i \"Iako je dizajnirana da bude što je moguće zdravija, ovakva večera čak i izgleda ukusno\". Zašto bi čitaoce zanimalo šta autoru ZVUČI zdravo i šta mu IZGLEDA ukusno?! Kako uopšte nešto može zaista ZVUČATI zdravo? Da ima naziv zdravka, zdravnica, zdravica...? Autor po svome superskromnom znanju tumači šta ZVUČI zdravo, kao najveći duduk, i to bi kao trebao biti prevod naučnog rada \"Grupe za istraživanje hrane\" za na tupe čitaoce?
Ali sam onda za pola sata gladan tako da losos dolazi u obzir samo u salati ili kao predjelo.
Upravo sam to i pomislio, \"dimljeni\" losos, veoma, veoma kancerogeno.. DIMLJENO = KANCEROGENO
Pečena janjetina! ;-)
Je.o im onaj komentator sa FTV mamuu
to se ne zove jelo, nego prezderavanje.
slazem se....svaka budala to zna
najzdravije jelo na svijetu? jednostavno pitanje, burek i cevapi pa to zna svaka budala
losos mmmmmmmmm njammm njamm
a grah kad je u pitanju - niko ne smije zinut\'
samo su dva problema sa tim jelom: 1. vecera 2. kolicina