{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo Wine Weekend posjetilo 3.000 ljubitelja vina, pogledajte atmosferu

Klix.ba
29.10.2017. u 14:53
82
11
Sarajevo Wine Weekend posjetilo 3.000 ljubitelja vina, pogledajte atmosferu
82
 
Tradicionalni vinski festival Sarajevo Wine Weekend je završen. Šezdeset vinarija iz Evrope i SAD-a je publici ponudilo na stotine različitih vinskih etiketa. Mnoge od njih nagrađivane na najprestižnijim svjetskim ocjenjivanjima vina, a neke među njima su i apsolutni trenutni vinski trendovi.
Publika je imala ekskluzivnu priliku isprobati i ona vina koja se ne nalaze na bh. tržištu i u slobodnoj prodaji, iz vrlo cijenjenih butik-vinarija.

Ovogodišnji Sarajevo Wine Weekend je pratio i niz različitih događanja, poput izuzetno posjećenih vinskih radionica, NLB Sarajevo Wine Weekend zabave nakon zvanične satnice festivala i ekskluzivne večere na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu i Mostaru.

Prema riječima organizatora, kompanije Fina Vina d.o.o. i agencije PReDUZEĆE iz Sarajeva, kroz festivalski prostor u Domu Oružanih snaga BiH je prošlo oko 3.000 posjetitelja, još 1.000 je prisustvovalo ostalim vezanim događanjima.

Posjetitelji su ovoga vikenda namjenski, samo za ovu priliku, došli u Sarajevo i BiH iz zemalja regiona i Evrope, a cijeli festival je bio izvrsna prilika za promociju Bosne i Hercegovine kao ozbiljne vinske i vinarske destinacije.

Dio festivalske atmosfere pogledajte u videu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: