Domaće i ukusno
57

Promo / S proizvodima "Nature" i "Poljorada" do savršene novogodišnje trpeze

Nova godina nam je pokucala na vrata i po običaju, u bh domaćinstvima se pripremaju tradicionalna novogodišnja jela poput sarme, ruske salate, domaćih kiflica i raznih kolača. Neizostavan dio je svakako i hladna plata tj.meza, bez koje ne može proći nijedno kvalitetno sijelo.

Riječ "meza" se može prevesti kao ritual druženja i hranjenja u sitnim zalogajima raznovrsne hrane i često se poslužuje prilikom dužeg druženja i u posebnim prilikama.

Na popularnom "ovalu" se obično nađe suho meso, sudžuka, salama, razni sirevi i prilozi poput kiselih krastavaca, feferona i ajvara. Pozitivna stvar je da ne postoji klasični recept za mezu i da se nikada ne može pogriješiti u njenoj pripremi. Svako po svojim željama i ukusima kreira svoju omiljenu hladnu platu.

Ukoliko volite kvalitetne domaće proizvode, onda je meza s proizvodima "Poljorada" i "Nature" savršen izbor za vaše sijelo. Tanko nasječen Livadski i Dimko sir čine odličan spoj sa suhomesnatim proizvodima i neutrališu slanoću, dok se Travnički sir odlično kombinuje sa kiselim krastavcima, feferonima i ajvarom brenda "Natura". Oba brenda nude kvalitetne domaće proizvode čije su recepture nastale dugogodišnjom bosanskohercegovačkom kulinarskom tradicijom.