Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jel joj isteko rok trajanja ?
U bosni pronadjeni ostaci graha na tanjiru strai 3 miliona godina pronadjen je takodje i karburator od golfa dvice star 4 miliona godina u kojem je bilo ostataka izrazito loseg benzina STO DOKAZUJE DA SU NASI PRECI KAO I MI IMALI OPASNO LOSE GORIVO
Jah...jedino ono \"nestale\" je napisano pod navodnim znacima a za to je bio neki razlog,inace ne bih stavljao navodne znake,zar ne? Zvanicno ,ta civilizacija je tada nestala i to je poenta.
To o starosti čokolade na tanjiru, bio si u diskusiji s nekim drugim. Mene ne zanima ta spika o starosti čokolade, već se ubacih povodom one izjave da su Maje nestale. Pogledaš demografsku sliku meksičke države Jukatan, kao i Belizea i Gvatemale. Pored ostalog stanovništva i Maje su tamo još uvijek. Nisu nestale. A turističkom posjetom jednoj od tih zemalja možeš se u to i lično uvjeriti svojim očima i ušima.
Da...i jedu \"Milka\" cokoladu na tanjiru starom 8000 godina
Maje nisu nestale. Nestala je njihova uređena civilizacija koju su rasturili Španci. Maje i sad žive na Jukatanu, Gvatemali i Belizeu.
@@senad Kako niko nije glup ? Pa...ti si GLUP da ne mozes biti gluplji.. Uopste je nebitno koliko su njihove gradjevine stare,8000,4000 ili 2000 godina.Ta cokolada koja je ostala na tanjiru je ostala na kraju postojanja tog naroda...prilikom njihovog \"nestanka\" a to se dogodilo u 17-om stoljecu.. Samo neko glup kao ti moze vjerovati da je tu cokoladu neko servirao na tanjiru prije 2500 godina i da su u toj gradjevini stanovnici ignorisali tu cokoladu na tanjiru 2500 godina i nisu je htjeli pojesti.. Gradjevina i tanjir mogu biti stari 2500 godina ali definitivno tu cokoladu je stavio na tanjir posljednji potomak Maya..u 17-om stoljecu.. Posto si niskog koeficijenta inteligencije,za tebe pojednostavljeno objasnjenje.. Mozes ti imati i voziti Golfa starog 20 godina ali na tom Golfu mogu biti gume stare samo par mjeseci...tako i sa tom cokoladom.. P.S. Spanci su pokorili narod Maya 1697-godine. http://en.wikipedia.org/wiki/Maya_civilization
Nije niko lud, al\' si ti malo panglu. Maje su narod koji je naselio dio oko poluotoka Yucatan još prije 8000 godina. Ja stvarno ne znam šta si ti čitao, i kako rezonuješ, ali komentar ti je niĐe veze. P.S. Španci dolaze na područje današnjeg Meksika u 16. stoljeću!!
Samo da obavjestim:Cokolade vise nema!
\"ostaci čokolade stare 2.500 godina\" Ne znam ko je lud ovdje i ko je provalio ovu glupost i mozda pobrkao neke loncice.. Narod Maya je postojao jos uvjek sa dolaskom spanaca u 17-om stoljecu i prakticno ta pronadjena cokolada na tanjiru je ostala tu od tada...to znaci da je stara nekih 300 godina a ne 2500 godina..
@JA U pitanju je neka od palatalizacija ili mozda jotovanje...pa se kaze \"drvenom narodu\"... Nemoj da si bezobrazan i da ukazujes na tu nepostojecu gresku.. :)
drvenom narodu Maje
zar je sos u cvrstom stanju?