Probajte pečene smokve s kozijim sirom i pinjolima po receptu Jennifer Garner

Probajte pečene smokve s kozijim sirom i pinjolima po receptu Jennifer Garner
21
E. LJ.
1.7.2019. u 10:28
18
komentara
21

dijeljenja
Probajte pečene smokve s kozijim sirom i pinjolima po receptu Jennifer Garner Foto: Instagram
Holivudska glumica Jennifer Garner voli kuhati, a svoje recepte redovno dijeli i na društvenim mrežama.
"Mogla bih jesi smokve za svaki obrok", tvrdi Garner koja je ovog puta odlučila spremiti pečene smokve s kozijim sirom i pinjolima. Recept je, tvrdi, veoma jednostavan, a obrok savršen.

Za pripremu ovog jela potrebne su vam smokve, pinjoli, koziji sir, so i sirće.

View this post on Instagram

Swipe and see! Well, it’s official— I could eat figs for every meal. Purple and green, sweet and savory. Practically a perfect food 😇 and easy peasy to prepare. #soyouthinkyoucanfarm👩🏻‍🌾 #motherfigger🙋🏻‍♀️ #gettinfiggywithit🤣🤦🏻‍♀️👵🏻 . Roasted Figs with Goat Cheese & Pine Nuts 1. Cut figs in half and remove the stems. 2. Drizzle with balsamic vinegar and salt. 3. Roast at 200 degrees for 2 hours. 4. Turn up the oven to 275 degrees for another 30-45 minutes, or until they look carmelized and delicious. 5. Toast some pine nuts in a dry pan. 6. Garnish the figs with the pine nuts, some goat cheese, a little more balsamic and a drizzle of honey. 7. Yum.

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on


Smokve prepolovite i uklonite peteljke, pospite sirćetom i posolite. Pecite ih oko dva sata u pećnici zagrijanoj na 100 stepeni. Nakon toga malo pojačajte temperaturu i pecite ih još otprilike 30 minuta (dok ne budu karamelizirane). Kada smokve budu gotove ukrasite ih pinolima koje ste prethodno propržili u tavi. Preko toga stavite i koziji sir i malo sirćeta. po želji možete dodati i meda.

Pinjoli su jestive sjemenke bora koje se nalaze unutar češera bora. Po sastavu su slični orašastim plodovima, a odlikuju se specifičnom aromom, visokim sadržajem ulja i visokovrijednim bjelančevinama. S obzirom na to da su veoma skupi predlažemo da ih zamijenite orasima, bademima ili lješnjacima.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...