Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedan kilogram špinata dnevno? Pa pozelenio bi.
Jedan kilogram špinata dnevno ubrzava rast, ali je i vrlo zdrav jer je izvor vitamina A i C te minerala poput kalcija i željeza", kazala je Burrell. - pa koja to djeca pojedu kilogram špinata dnevno???
Super clanak
U članku stoji JEDAN KG SPINATA DNEVNO POMAZE... Da mi ga naci ko jede kilu spinata dnevno
A od pure? :P
Od spinata nit raste cuna ni misici al dobra je hrana ako nemas kamenac u bubregu, najbolja za zeljezo
U 100 grama špinata željeza ima 2.7 miligrama. U 100 grama teleće/goveđe jetrice željeza ima 4.9 miligrama. Vitamina A u 100 g jetrice 16898 jedinica, a u 100 g špinata ga je 9377 jedinica, to je 1.8 puta više u jetrici nego u špinatu. Vitamin C nema smisla spominjati ni u špinatu niti jetrici jer se sav uništi za vrijeme kratkog kuhanja ili prženja. Vitamina B12 u 100g špinata nema nikako, B6 je 0.2mg, B3 je 0.7mg, a u jetrici ih je B12 59.3mg, B6 je 1.1 mg, i B3 13.2mg.
u stare koke dobra juha
Odlicni savjeti