|

Predstavljen Čarobnjak za kafu, novi Nescafe Dolce Gusto koncept

Predstavljen Čarobnjak za kafu, novi Nescafe Dolce Gusto koncept
0
S
Sponzorirani članak
10.11.2011. u 17:09
0
komentara
0

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
U prijatnoj kućnoj atmosferi restorana Golf klub u Sarajevu je predstavljen Čarobnjak za kafu, novi Nescafe Dolce Gusto koncept koji svim ljubiteljima kafe priređuje potpuno novo iskustvo.
Zvanice, među kojima su bile i brojne poznate ličnosti poput Amre Slijadžić, Nihada Mameledžije, Pjera Žalice, Dejana Kukrića, Aleksandra Hršuma, Bulenta Biščevića... među prvima u Bosni i Hercegovini imali su priliku probati Nescafe Dolce Gusto kafu i uvjeriti se kako funkcioniše aparat koji je ove godine proglašen proizvodom godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Najveći svjetski proizvođač kafe Nestle i vodeći svjetski proizvođač kućnih aparata Krups, udružili su snage i proizveli sistem za pripremu kafe, koji ritual ispijanja espresa, kapućina i makijata, do sada rezervisanog za kafiće, dovodi u domove širom BiH.

Gosti su, osim upoznavanja sa ovim, potpuno novim konceptom pripreme kafe, imali priliku uživati u raznovrsnim ukusima, ali i čuti podatke zanimljivog istraživanja Nescafe Dolce Gusto, koje je sproveo GfK o navikama ispijanja kafe u BiH. Naime, prema istraživanju, 64 posto građana BiH pije i nekoliko šoljica kafe dnevno te će im Nescafe Dolce Gusto, Čarobnjak za kafu, omogućiti da za manje od jednog minuta, uživaju u različitim okusima kafe u svom domu.

Gostima se obratio i profesionalni barmen, koji je objasnio specifičnosti procesa pravljenja dobre kafe, opisujući put od zrna do šoljice i naglašavajući važnost samog procesa pripreme ovog čarobnog tamnog napitka.

U zanimljivom kvizu, koji je vodio moderator Emir Cocalić, saznali smo šta našim zvijezdama predstavlja ritual ispijanja kafe, a za iskrene odgovore nagrađeni su aparatima Nescafe Dolce Gusto.

Nescafe Dolce Gusto, kao i kapsule različitih okusa, od nedavno možete pronaći u najvećim maloprodajnim i veleprodajnim objektima širom zemlje.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.