Ne mutiti jaja
27

Poznati kuhar Gordon Ramsay savjetuje kako da napravite savršenu kajganu

Klix.ba
Većina ljudi smatra kako je kajgana najjednostavnije jelo za napraviti, ali poznati kuhar Gordon Ramsay tvrdi kako većina ljudi to radi na pogrešan način.

Ramsay otkriva tehniku pravljenja "kajgane za umrijeti". Savjetuje da ne stavljate začine u jaja, ne mutite ih i stavljate ih odmah na vrelu ringlu.

"Ljudi naprave nekoliko grešaka prije nego počnu praviti kajganu. Ne trebate začiniti jaja, jer ako stavite so odmah jaja će se razbiti i postati vodenasta", rekao je Ramsay.

Razbijte jaja direktno u posudu u kojoj ćete ih pripremati i dodajte tri komadića putera. Bitno je da sve stavite u vrelu posudu.

"Nikada ne mutite jaja jer im i to mijenja strukturu i ne budu onakva kakva bi trebala biti", tvrdi poznati kuhar.

Kajganu trebate tretirati kao rižoto, što znači da jaja trebate miješati sve dok ne budu gotova. Stavite je na ringlu pa uklonite i tako nekoliko puta. Pred sami kraj dodajte so i druge začine. Rezultat je savršena kajgana.

Ramsay savjetuje da je poslužite s grilovanim paradajzom i gljivama te tostom.