Komentari (155)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U mene sudžuk i suho meso nesmiju da fale u kuhinji
i čili papričice takođe...
Cejlonski cimet pravi cimet se moze kupiti u bbi na 5. spratu.
Svaki začin ima nešto zdravo u sebi, samo što sa većinom ne treba pretjerivati.
www.recept.ba
Ove sve zacine pomijesas i dobijes vegetu.
jeste li pokušali napraviti "zlatnu pastu" od kurkume za "zlatno mlijeko" ? 1 jedinica kurkume, 2 jedinice vode dodati u šerpu na srednjoj vatri. miješati i postepeno dodati mljeveni biber (piperin ima sinergistično dejstvo sa kurkumom), cimet i kardamom i kašiku kokosovog ulja. nakon 10ak minuta tj. kad se napravi pasta, prebaciti u teglu. drži se 14 dana u frižideru.
Jednu šolju (biljnog) mlijeka nasuti u šerpicu, dodati čajno kašiku "zlatne paste", ugrijati i gotovo je "zladno mlijeko". jako ukusno i zdravo!
Nedostaje korijander i kumin.
Liječi li kurkuma slomljeno srce 😟
Kardamon.
@noemi sta je to
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Neko vec bio u indijskoj radnji i osjetio na vlastitoj kozi taj nemirni osjecaj kada te 38382919 zacina, spojeni u jedno, obuzmu i ostave bez daha? Zapravo, jedva sam disao, te dozivio blagi shok. To je zaista bilo interesantno iskustvo, ali sada sam se vec navikao:-)