Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
....na pojedinim proizvodima, treba da piše...NAJBOLJE NE OTVARATI NIKAKO....😉
Bajra Travnik, naša dika i ponos 😁
Pa kod nas ovako kopaniji rok valjan par dana kad otvoris usmrdi cijelu kucu
Bojim se da se ovim slučajevima najmanje misli na žal za bacanjem hrane. Uvođenjem izmjene na deklaraciji ništa ne obavezuje trgovce da robu sa isteklim rokom trajanja miču sa polica, što su velike uštede. Da se misli na iskoristivost prvi korak bi bio smanjenje hiperprodukcije prehrambenih proizvoda.
svaka cast
zar ne piše "Best before" na većini uvoznih proizvoda kod nas ?
Realno upravu su, ljudu bacaju jer je isteko rok a ni ne otvore proizvod, 100 puta sam pojeo nesto cemu je rok isteko i nikqd mi nista nij3 bilo, pa nisi mutav da ne znas skontat sam jel pokvareno
@nanacbaba ako ima budji ili sl ne jedi ili ako vonja dobro.
Strankama i Partijama obavezno propisati rok trajanja, a onda obavezan otpis i stranke i kadra za oznakom ZABRANJENO KONZUMIRANJE I STRANKE I KADROVA i to u ličnoj da im piše. Mislim da bi dalo rezultata
Da li misle na rok koji je dala fabrika ili onaj sto ga je gazda centra napisao skinuvsi stari acetonom 😂😂😂😂
nemoj cjepidlaciti Sedmance :)
@ogledalce cjepkam na 7 dlaka he he ;-))
Vise se treba paznje posvetiti transportu i skladistenju robe, dzaba ti rok kad roba koja je za frizider stoji ispred magacina u augustu mjesecu na plus 30, pa se desava da roba sa odlicnim rokom bude pokvarena..
Čosta glupost. Radi zarade ugrožavaju zdravlje ljudi. Treba ukinuti sve oznake osim roka trajanja. Rok trajanja za svaku namirnicu se prekida kad se pokvari prva od sto koje su proizvedene na isti datum. Znači da je 99 ispravno u tom trenutku ali ako naletiš na pokvarenu slijedi povraćanje antibiotici ispiranje želuca probiotici. Igranje sa zdravljem radi nesto jeftinije hrane.
@eol nije stvar u cijeni, nego moralnosti, ti bacas hranu jucer joj istekao rok a nije pokvarena, a pola planete gladno i zedno.
prijedlog ima smisla..ali u EU..mi ionako jedemo ono sto je bilo Best before 11.11.2012. jer mijenjaju deklaracije, lijepe preko cijene itd.
Ionako mjenjaju deklaracije .