Šta vi kažete?
569

Ova tri restorana u Sarajevu na Tripadvisoru imaju najbolje ocjene, na prvom mjestu su ćevapi

I. B.
Popis najboljih restorana u Sarajevu počinje na mjestu s lokalnim specijalitetima (Foto: Instagram)
Popis najboljih restorana u Sarajevu počinje na mjestu s lokalnim specijalitetima (Foto: Instagram)
Bosanska kuhinja je zaista šarolika i posebna, te se možemo pohvaliti brojnim ukusnim jelima. Iako su ukusi različiti, neki restorani u Sarajevu se ističu naspram ostalih, te su ih posjetitelji, kako domaći, tako i strani, plasirali na popis najboljih u našem gradu.

Restorani u svakoj zemlji dijele se na dvije vrste - one s ponudom tradicionalnih jela i one s ponudom svjetskih. Tako je i kad je riječ o Sarajevu, a poznato je i koji se to restorani izdvajaju kao najbolji u glavnom gradu BiH.

Na stranici Tripadvisor, platformi namijenjenoj ocjenjivanju turističke ponude svjetskih destinacija, između ostalog mogu se pronaći ugostiteljski objekti s najboljim recenzijama. Govoreći o mjestima s kvalitetnom hranom, izdvojili smo tri najbolja sa spomenutog popisa, a evo i o kojima je riječ.

Popis najboljih restorana na Tripadvisoru
Popis najboljih restorana na Tripadvisoru

1. Ćevabdžinica Nune

Da je lokalna kuhinja u prednosti nad svjetskom, dokazalo je odmah prvo mjesto s popisa, a riječ je o kultnoj sarajevskoj ćevabdžinici koja se nalazi odmah u blizini Gradske tržnice. Upravo ovo mjesto ima najviše pozitivnih komentara i najvišu ocjenu (5) među restoranima u našem gradu.

Da je tamo "najbolji roštilj u Sarajevu", "jako ljubazno osoblje" i "vrhunski kvalitet mesa", samo su neki od komentara koje ćete pronaći ispod, a sigurno smo da nisu napisani tek radi reda.

2. Tavola

Na drugom mjestu našao se restoran sa italijansko-mediteranskom kuhinjom koji se također nalazi u samom centru Sarajeva, no pomalo skriven od gradske vreve.

Smješten u prolazu Titove, posjetitelji ga nazivaju "skrivenim dijamantom" našeg grada, a u njegovom ambijentu uživat će svi ljubitelji morskih i mesnih specijaliteta, tjestenine, rižota i salate. Njegova ocjena je 4,5.

3. Klopa

S lokacijom kod sarajevske Katedrale, ovaj restoran je nemoguće ne primijetiti, a s tim se slažu i njegovi posjetitelji zbog kojih je stekao ocjenu 4,5 te se plasirao među Top 3 restorana u Sarajevu. Na jelovniku vlada italijansko-internacionalna kuhinja, a sigurno da će svako pronaći nešto za svoje nepce.

"Iskrena preporuka. Više ni ne brojim koliko smo puta bili ovdje, ali svaki put nas dočeka sjajna hrana i divno osoblje", samo je jedan od komentara.