Izaberite drugu opciju
17

Određene namirnice ne biste trebali nikada naručivati putem dostave

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Mnogi ljudi često uživaju u brzoj hrani zbog toga je sve popularnija dostava obroka na kućnu adresu. No, prije nego što se odlučite na dostavu, razmislite koje obroke biste radije trebali preskočiti.
Naručivanje hrane iz restorana gotovo uvijek izgleda kao dobra opcija kada nemate vremena, ali uposlenici određenih ugostiteljskih objekata savjetuju da neke obroke radije spremite u svojoj kuhinji.

Velike porcije

Samo zato što takozvani veliki jelovnik može značiti više hrane za malo novca ne znači da biste trebali naručiti najveću moguću količinu obroka. Jedan uposlenik lanca za brzu hranu naveo je kako izgleda primamljivo što ćete dobiti više hrane za manje novca, ali na kraju će vam biti loše nakon što pojedete svu tu masnu hranu.

Tjestenina sa sirom

Jedan korisnik Reddita koji je radio u poznatom restoranu, naveo je da radije preskačete naručivanje tjestenine putem dostave. Tjestenina koju restorani šalju putem dostave uglavnom je prethodno ugrijana u mikrovalnoj pećnici. On preporučuje da radije birate obroke čije su namirnice svježe poput salate i sendviča.

Salata od tune

Možda biste trebali izbjegavati salatu od tunjevine ili bilo što slično što se može pripremiti unaprijed. Muškarac koji je radio u restoranu gdje se serviralo ovo jelo, tvrdi da su ga radili jednom sedmično u velikim količinama.

Izbjegavajte namirnice koje služe kao dekoracija

Možda mislite da peršun i limun izgledaju pristojno, ali u restoranu brze hrane radije ih izbjegavajte. Pojedini uposlenici ističu da nikada ne jedete nikakve namirnice koje služe kao dekoracija. Neki restorani ostatke kao kisele krastavice ili limun često znaju oprati i ponovo koristiti za druge goste.