Idealna za ljetne dane
46

(Nova) zvijezda je rođena: Drugačija verzija Heinekena stigla na bh. tržište, probali smo je

Heineken Silver je nova i blaža verzija originalnog Heineken piva
Heineken Silver je nova i blaža verzija originalnog Heineken piva
Zelena podloga, crvena zvijezda - čak i da niste ljubitelj piva, vjerovatno biste znali da opisujemo pakovanje Heinekena. Popularni nizozemski brend sada je predstavio novi proizvod, koji je nedavno stigao i na tržište BiH. Isprobali smo ga i možemo reći da je nova Heineken zvijezda rođena.

Pivo je mnogim ljudima omiljeni alkoholni napitak. Riječ je o piću od kvasca, hmelja, ječma i vode, koje mnogi vole jer ih najbolje rashladi tokom ljetnih dana i velikih vrućina. Slaže se uz gotovo svaku hranu i grickalice, spada u grupu napitaka s manjim postotkom alkohola, a nakon vode i čaja, to je piće koje se konzumira najviše u svijetu.

Dok nekim potrošačima alkohola nije prvi izbor zbog specifičnog gorkog okusa, drugi tvrde da je upravo to razlog zašto piju i vole pivo. Kako bilo, činjenica je da je ovo piće izuzetno popularno pa i u Bosni i Hercegovini.

"Pivo za nove generacije"

Na naše tržište sada je stigla nova i drugačija verzija piva nizozemskog brenda Heineken, a riječ je o Silveru. Za razliku od originalne verzije, dolazi u limenci prošaranoj sivom bojom, no prava razlika primijetna je tek po uzimanju prvog gutljaja. Probali smo ga i "istražili" po čemu je posebno.

Heineken Silver
Heineken Silver

Heineken Silver zapravo je premium pivo s niskim udjelom ugljikohidrata i kalorija, a ono što je najposebnije je to što dolazi sa manjim procentom alkohola (4 posto).

Naime, Heineken je dugi niz godina bio fokusiran isključivo na svoje vodeće pivo od 5 posto alkohola, da bi 2019. godine predstavio i svoju bezalkoholnu verziju. Međutim, izgleda da su se sada odlučili prilagoditi i onima koji se tek upoznavaju sa ovom vrstom pića ili joj, čak, žele pružiti drugu šansu.

Heineken Silver
Heineken Silver

Lagan za piti, što i jeste jedna od glavnih odlika Heineken piva, Silver nam je odmah stavio do znanja da nam se nakon konzumiranja ovog pića neće stvoriti onaj neugodni osjećaj nadutosti, u šta smo se kasnije i uvjerili.

Silver je blag, čak pomalo slatkast i napravljen tako da svima bude pitkiji i privlačniji. Sadrži sve iste, 100 posto prirodne sastojke iz svog originalnog recepta, a ono po čemu se razlikuje je proces pripreme koji podrazumijeva odležavanje na - 1 stepeni Celzijusa. Ovaj proces uklanja proteine ​​i tanine koje ostavljaju žestok i klasično gorak okus piva, pružajući sasvim novi, osvježavajući doživljaj. Ne sadrži masti ni šećere.

Probali smo Heineken Silver i donosimo vam utiske
Probali smo Heineken Silver i donosimo vam utiske

U suštini, jasno je da on nije za zagrižene ljubitelje piva, posebno one koji žele osjetiti "snagu" tog pića. Neki će ga, zbog njegove blagosti, možda nazvati pivom bez karaktera, no treba imati na umu da je Heineken, donijevši nam svoju novu zvijezdu, itekako znao šta radi. Silver će sigurno stvoriti novu generaciju pivoljubaca i zaljubljenika u ovaj okus piva, koja je ujedno inspirisala i sam njegov nastanak.

Iako se u momentima kada smo probali Silver nismo nalazili negdje na plaži i okupani suncem, bilo je jasno da će ovaj Heineken biti idelan upravo za vrele ljetnje dane i noći, plažu, društvo, festivale, a definitivno da će se naći na stolu i pri mirnijim izlascima, uz ručak ili večeru s dragom osobom.

Naši utisci bili su i više nego pozitivni, a definitivno da ćemo im se ponovo vratiti. Inače, Heineken Silver odnedavno možete pronaći u trgovinama i kafićima širom BiH.

*Vrijedno napomene je i to da je, bez obzira na postotke, ipak riječ o vrsti alkohola te da ispijanje piva uvijek treba biti umjereno i bez pretjerivanja sa količinom.