Pripremite ukusno jelo
29
Niste zadovoljni prženim tijestom zato što upije ulje? Isprobajte dva "trika" koja će vam pomoći
I. S.

Foto: Shutterstock
Ukoliko vam se šesto dogodi da niste zadovoljni prženim tijestom zato što upije ulje i bude previše masno, postoje dva "trika" koji će vam pomoći da riješite ovaj problem.
Uštipci, fritule, krofne i slična jela se lako pripremaju, no masnoća itekako može upropastiti njihov okus. Iskusne domaćice slijede ove savjete te svaki put pripreme ukusno jelo.
U tijesto biste trebali dodati pecivo ili sodu bikarbonu zajedno sa prosijanim brašnom pa umutiti. Vodite računa o tome da prethodno dobro zagrijete ulje.
Drugi "trik" je u tome da dodate čašicu rakije u tijesto i onda još jednom umijesite. Rakija se nakon prženja uopće neće osjetiti, a tijesto neće biti masno. Ako ipak želite aromu, dodajte istu količinu ruma u tijesto.
Obratite pažnju i na to da koristi kvalitetno ulje. Istraživanje objavljeno u Journal of Agricultural and Food Chemistry je pokazalo da je maslinovo ulje najbolje zato što ono bolje podnosi visoke temperature, a samim tim omogućuje zdraviju pripremu namirnica.
Možda vas zanima
Nakon skandaloznih objava
Deaktiviran Instagram profil Jelene Karleuše na kojem je imala više od dva miliona pratitelja
Vezani članci
Kulinarske tajne
Voda ili mlijeko: Šta je bolje koristiti za pripremu domaćih peciva
Vrijedan savjet