Pripremite ukusno jelo
29

Niste zadovoljni prženim tijestom zato što upije ulje? Isprobajte dva "trika" koja će vam pomoći

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ukoliko vam se šesto dogodi da niste zadovoljni prženim tijestom zato što upije ulje i bude previše masno, postoje dva "trika" koji će vam pomoći da riješite ovaj problem.
Uštipci, fritule, krofne i slična jela se lako pripremaju, no masnoća itekako može upropastiti njihov okus. Iskusne domaćice slijede ove savjete te svaki put pripreme ukusno jelo.

U tijesto biste trebali dodati pecivo ili sodu bikarbonu zajedno sa prosijanim brašnom pa umutiti. Vodite računa o tome da prethodno dobro zagrijete ulje.

Drugi "trik" je u tome da dodate čašicu rakije u tijesto i onda još jednom umijesite. Rakija se nakon prženja uopće neće osjetiti, a tijesto neće biti masno. Ako ipak želite aromu, dodajte istu količinu ruma u tijesto.

Obratite pažnju i na to da koristi kvalitetno ulje. Istraživanje objavljeno u Journal of Agricultural and Food Chemistry je pokazalo da je maslinovo ulje najbolje zato što ono bolje podnosi visoke temperature, a samim tim omogućuje zdraviju pripremu namirnica.