Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znao sam ovo. Puter je sigurno dobar. Nikada nisam jeo ono sranje od margarina. Treba obratiti paznju na razne mlijecne proizvode koji se prave od biljne masti. Oni su opasni a prepoznaju se tako sto su jeftiniji. Primjer feta sir od Milkosa " Farma" sranje od 2 km. Prava feta od Milkosa 4 km u crveno plavoj kutiji odlicna. Ovaj prvi je na bazi biljne masti a drugi od mljeka.
Puter je dobar, margarin ne valja.
Industrija margarina i njihove plaćene gluposti.. Ja sam uvijek prvo vjerovala vlastitom nepcu, a onda sredstvima javnog informisanja. Puter i hljeb su početak i kraj priče o doručku.
@tuzlak458 Da i med.. Pomislih, ali ne napisah :) @Zoe Uh ja sam volila, a i dan danas je tako, obično kuvano, vruće mlijeko (još kad nabavim domaće..). Čokoladno je ritual za sebe..:)
say no to animal products and you gonna be healthy *vegan for life
Domaći maslac, izmlaćen od pavlake domaćeg mlijeka (koje su dale krave sa ispaše) je definitvo zdrav i poželjan u ishrani. Ko nam je kriv što su nam svi mliječni proizvodi dobijeni od jadnih kravica iz zatvorenog uzgoja.
frtalj hljeba vruceg malo maslaca i paradajz posoljen eto uzitka za nepca i culo okusa
sve sami lobi
Nije ni heroin. Stetna su sranja koja se ubacuju u njegs
ima puno holesterola.. mozes ga jednom u 10 dana onako malo vise ubacit..al kome je svakodnevnica..... ako nista.. ceka ga brza smrt
@<!-- probaj od maslaca napaviti ghee- nije neka nauka ;-)))) izuzetno zdava namirnica iskoristljiva na 100 nacina....
@kiki pradedo mi je obozavao maslo.. nije se nahodao planetom ;) aj-uj srce stegnu.. i gotovo.. a dobro.. mozda je to u bolje nego rak u 90oj pa hasta 5-6 mheseci
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Bice da su nasi stari bez bilo kakve tehnologije i znanja imali zdravu ishranu, pravo mlijeko bez konzervansa, sir, kajmak, maslac tj. puter, meso bez koncentrata za rast, suho meso, kahurmu, domaca jaja itd. Izgleda da je to danas sve nezdravo i kancerogeno medjutim statistika pokazuje da je stopa kancero oboljelih i stopa srcanih bolesnika puno veca od vremena kada ljudi nisu znali da se hrane zdravo kao danas.
@tuzlak458 Radili su ljeti, kosili livade, skupljali sjeno, cuvali stoku, dovlacili drva za ogrev, uzgajali povrce, brali i susili voce itd... zimi bi stavili stoci sijeno i to bi im bio sav posao, kada se uzme u obzir velicina domacinstva na selima i rasporedi posao na veci broj ukucana, to i nije bio neki veliki posao.
...i svinjska maste je demonizirana od strane lobija proizvođača ulja.