Da li ste probali?
243

Promo / Neodoljiv šarm italijanske tratorije u srcu Sarajeva

Foto: Arhiv/Klix.ba
Da Vincenzo je mala porodična slow food trattoria gdje se svakog jutra proizvode i pripremaju domaće paste i njoki po recepturi italijanskih baka.

U Da Vincenzu za svakoga ima ponešto. Jedan jedinstveni rižoto kuha se 30 minuta, a šefu Giancarlu je uvijek drago ugostiti i vegetarijance i vegane. Također, posebnu pažnju posvećuju dragim gostima koji ne jedu glutensku hranu. A tu su i slastice.

"Naš tiramisu je poseban jer se ne dodaje alkohol, a ipak ima jedinstvenu strukturu i aromu koju možete naći samo na jugu Italije", rekli su iz ovog simpatičnog restorana.

Dodaju kako je njihova želja da se svaki gost osjeća kao kod svoje kuće jer je to ipak najljepši osjećaj.

Glavni šef je Giancarlo di Vincenzo koji je u Sarajevo došao sa sjevera Sicilije i ovdje otvorio italijanski restoran. U Italiji je živio i gradio svoju karijeru, a glavni grad BiH ga je toliko privukao da je prodao sva tri restorana koja je imao i odlučio život nastaviti upravo ovdje.

U restoran Da Vincenzo dolaze razni gosti među kojima su i stranci i domaći. Ono što šefa Giancarla posebno raduje jeste to što su svi zadovoljni uslugom, a dokaz tome je to što se ponovo vraćaju dovodeći i svoje prijatelje.

Za sve rezervacije i upite posjetite Facebook stranicu ili nazovite 062/409-870.