Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebaju jos zabranit naziv sira ako nema mlijecni sastav. Moram svaki sir okretat i citat jel stvarno sir ili biljni neki qraç
to se vidi po cijeni odmah, ako je 4 marke kila, sve ti je jasno
Eh eto neko se dosjetio kako prodati muda pod bubrege. Tako da cemo pasti travu umjesto porcije cevapa, samo sto ce se i sijeno zvati deset u posla s lukom.
Ima smisla. Hoće vegetarijansku/vegansku hranu, ali da je nazivau mesnim/mliječnim nazivima. Gdje je tu logika (na stranu izbjegavanje mesnih i mliječnih proizvodna, općenito).
I kokosovo mlijeko je mlijeko. O takvim trivijalnim glupostima volimo raspravljati i gubiti vrijeme, i to prioritetno. Onome kome nije jasno sta kupuje i jede ako u nazivu sadrzi Veggie, tofu i sl. takvima njihov IQ nece dozvoliti ni da primjete razliku. Sloboda i mogucnost da jedem sta zelim mi je bitna, kako se zove ta hrana ni najmanje.
Eh eto neko se dosjetio kako prodati muda pod bubrege. Tako da cemo pasti travu umjesto porcije cevapa, samo sto ce se i sijeno zvati deset u posla s lukom.
Fali samo gej burger.
ko banjalucki cevapi, to nisu cevapi to su mesne kockice
Ono je uvreda za cevap
Kao burek od sira ili zelja ! Burek može biti samo sa mesom ..
@novivog u tvom selu
Ako izbijes ove pojmove iz imena onda ostaje istina...trava...i to je to.
Ove treba tuci nogama cim ih vidis. Ja vecih bolesnika nisam upozno. Ne do bog da im kazes da je crveno meso zdravije. To odmah rogovi izrastu, ocnjaci se pojave, spremni na pokolj.
@Kovidash upravo tako. Sve promovisu kao zdravu ishranu a sve blijedo i anoreksicno. Sa druge strane provlace pricu da jedenjem mesa se radja agresivnost, a oni, vjerovatno od izgladnjelosti, pucaju na najmanju greskicu.
@Kovidash Ono sto ti mislis da jedes nije ni slucajno onako kako zamisljas. Nadji nekoga ko proizvodi Argetu, Poli salamu i sl pa popricaj u povjerenju ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Može se primjeniti i na naše salame, kobasice, paštete sa minimalno minimalnim udjelom mesa, i to upitne kvalitete.
Nešto kao sir za picu, što se kod nas prodaje. U sastavu ovog proizvoda nema mlijeka ni u tragovima.Sve na nekoj sumnjivoj biljnoj bazi, ulje palme, kokosa i hemijski bućkuriš, a prodaju ga kao sir i to jeftino. Dosta ljudi, pogotovo starijih, uopće ne čita deklaraciju.
Sirotinja ne zeli da kupuje mozzarellu
@PantaRhei Neki dan žena kupila, mislila ribani parmezan. Mi pročitamo sastav i fiju, u kantu.