Gastro
0

Naučno dokazana učinkovitost Donata Mg kod zatvora

Donat Mg već je generacijama poznat kao voda s djelotvornim učinkom na probavu. Bez štetnih djelovanja,već više od 400 godina pomaže u borbi sa zatvorom.
Predajom prenošeno znanje o pozitivnim učincima Donata Mg sada je i naučno dokazano kliničkim ispitivanjem provedenim po svim pravilima struke propisanim za klinička ispitivanja lijekova.

Istraživanje je provedeno u Njemačkoj na populaciji koja, prema kliničkim parametrima, pati od zatvora.

Rezultati su pokazali znatno poboljšanje u funkcionisanju probave kod ispitanika koji su konzumirali Donat Mg. Nakon 6 sedmica, ispitanici koji su pili Donat Mg imali su trostruko veći broj spontanih pražnjenja crijeva u odnosu na ispitanike kontrolne skupine. Tokom ispitivanja više od 94 % ispitanika i 97 % ispitivača ocijenilo je Donat Mg učinkovitim i dobro podnošljivim, a kvalitetu života znatno poboljšanom.

Uz Donat Mg, naravno, nemojte zaboraviti i na važnost raznolike i uravnotežene prehrane te zdravog načina života.

Najnovije kliničko ispitivanje provedeno u Njemačkoj, na populaciji koja pati od zatvora, potvrdilo je da je Donat Mg učinkovit u poticanju probave.*

*Dvostruko slijepo, randomizovano, placebo kontrolisano kliničko ispitivanje sigurnosti i efikasnosti prirodne mineralne vode Donat Mg u vezi s poboljšanjem rada crijeva – neobjavljeni podaci