Gotov za pola sata
12

Najbolja ljetna poslastica - lagani i brzi cheesecake od maline

Dž. L.
Sočni i lagani cheesecake najbolji je desert u vrelim ljetnim danima, posebno ukoliko ga pravite od ukusnog sezonskog voća. Jedan od najjednostavnijih za napraviti svakako je onaj od malina prema receptu Gordona Ramsayja.

U trenutku kada želite neku brzu, jednostavnu, a izuzetno ukusnu poslasticu, ovaj cheesecake od maline odlična je opcija. Postoje brojni recepti za lagane ljetne kolače s malinama, ali Ramsayjev recept jedan je od najomiljenijih u brojnim domovima.

Za pripremu ovog cheesecakea potrebno vam je 550 grama kremastog sira, koji će prethodno biti na sobnoj tmperaturi, 160 grama šećera u prahu, tri blago utučena jajeta, dvije kašike običnog brašna, narendana korica jednog limuna i 200 grama malina.

Kao što i Ramsay pojašnjava u videu, na početku prvo dobro umutite sir i šećer, a potom u smjesu dodajte jaja i ostale sastojke. Ukoliko želite korisiti mikser, najbolje bi bilo da samo umiksate sir i šećer, a potom ručno miješate smjesu.

Kada na kraju ubacite i maline, trudite se da ih ne zgnječite kako bi ostale cijele. Kolač pecite na 180 stepeni, od 35 do 40 minuta. Potom ostavite da se ohladi i servirajte ga uz svježe maline, šlag ili sladoled.