Promo
82

Miriše na Fine Food - Sarajevski somuni iz vaše pećnice

Fine Food
Fine Food
Dolaskom mjeseca Ramazana tradicionalna kuhinja oživi emocije koje nas vežu za porodicu, iftare i sehure u komšiluku, omiljenom restoranu, a posebno one koje pripremamo u svome domu.

Sarajevski somuni, koji se više od šest stotina godina pripremaju na isti način tradicija su i ritual koji se prenosi generacijama i neizostavni su na ramazanskoj sofri uz sva jela.

Da tradicija živi i tokom cijele godine, iz Fine Food proizvodnje dolazi nam sarajevski somun, duboko zamrznut kako bi u potpunosti zadržao svježinu, teksturu i okus.

Dovoljno ga je podgrijati u pećnici i spreman je za iftarsku sofru.

Kupovinom i zalihama Fine Food sarajevskih somuna kreira se potpuno novi porodični ritual pripreme i čekanja iftara, dok se omiljeni miris svježih somuna širi domom iz vaše pećnice. Poseban je doživljaj uključiti i najmlađe ukućane u pripremu i serviranje somuna.

Kontinuirane investicije u savremeni proizvodni pogon i edukaciju uposlenika, upotreba posljednje tehnologije u proizvodnim procesima, te međunarodni certifikati kao što su ISO 9001:2015, HACCP, IFS Food v7 i Halal BAS 1049:2010, služe kao garancija za kvalitet Fine Food proizvoda.

Sarajevski iftari

Kako je ramazanska sofra nagrada postačima za post i odricanje od hrane i pića, iz Fine Fooda pored svježih somuna i peciva donosimo i prijedloge iftarskog jelovnika koji je i ove godine pomno biran i spreman s ljubavlju za sve goste njihovih sarajevskih restorana.

U Fine Food Festival na dobro poznatoj adresi Kulovića 5 i Alipašino Polje - C faza očekuje vas iftarska ponuda šest različitih menija, koje možete naručiti i na vašu adresu putem Korpa ili Glovo aplikacije.

Menije pogledajte u nastavku:

Iftarski meni od 22 KM
Iftarski meni od 22 KM
Iftarski meni od 23 KM
Iftarski meni od 23 KM
Iftarski meni od 23 KM
Iftarski meni od 23 KM
Iftarski meni od 25 KM
Iftarski meni od 25 KM
Iftarski meni od 28 KM
Iftarski meni od 28 KM
Iftarski meni od 28 KM
Iftarski meni od 28 KM

Više o Fine Food asortimanu, proizvodima dostupnim u trgovinama, kao i maloprodajnoj mreži ugostiteljskih objekata u Sarajevu, pogledajte na sljedećem linku.

Inspiracije za dnevne obroke i užinu potražite na Fine Food profilima društvenih mreža Facebook, Instagram i LinkedIn.