Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok se odmrzava,mi dopustamo da meso doosegne temperaturu vecu od 40 stepeni??? Sta ovaj pise?
U farenhajtima kume, vidis da samo prevode.
Pa dobro, šta onda preporučuješ? Kako ga odmrznuti?
Ne moze meso postici temp od +40 stepeni, to nije sobna temperatura. Odledjivanje na sobnoj temp je ustavri najsporiji nacin odledjivanja.
"novinar" preveo haman sa neke americke stranice, zaboravio konvertovati mjere za temperaturu
@NewName2 Ma ni to... 40 °F je 4.44 °C
Pa ne jede se meso sirovo, kasnije se to ukuhava, prži i svašta, time se uništavaju bakterije.
Pa valjda ćemo ga prvo termički obraditi da se ubiju sve bakterije, meso se svakako ne jede čim se odmrzne
Kad prevodite članak onda barem i navedite da je rječ o 40 stepeni farenhajta
Godinama sam radio u kuhinji i svasta dodirivao ne bas dezinficiranim rukama, alatima i povrsinama, ukljucujuci i hranu koju sam pojedem. Ne zato sto sam prljav nego jednostavno sto covjek cesto kuhinjskoj strci nema vremena ili izgubi koncentraciju za neke stvari. Tako vam je u svakom restoranu vjerujte, a zelim reci da se jako preuvelicava ova opasnost od sirovog mesa o kojoj stalno pisu portali.