Prirodna medicina
25

Manuka med, jedinstven proizvod prirode koji rješava disajne tegobe i jača imunitet

Biljna apoteka Terra Lilia sa sjedištem u Sarajevu na adresi Stupska bb, Tibra Pacifik naselje, u svojoj raznolikoj ponudi za poboljšanje zdravlja ima legendarni med Manuka, koji dostavlja BESPLATNO na kućnu adresu.

Manuka med je jedinstvena vrsta meda koju krasi svojstvo najjačeg protuupalnog djelovanja. Ovaj vrijedni proizvod prirode pokazao je iznenadjujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima. Jedna od mnogih uspješnih primjena jeste kod slučajeva kožnih čireva i opeklina trećeg stepena.

UMF Manuka med koristi se kao dio apiterapije, prirodne medicine koja je stara hiljadama godina.

Također je izvrstan za tegobe dišnih puteva.

Kako ga koristiti?

Ovaj med se koristi konzumiranjem sa jednom do tri čajne kašičice dnevno, ovisno o potrebi, a ukoliko se koristi na koži postupak je malo drugačiji.

U tom slučaju zahvaćeno mjesto trebate očistiti, na njega nanijeti tanki sloj UMF Manuka meda i previti sterilnom gazom. Postupak ponavljati svaka 24 sata.

NAPOMENA

Osobama alergičnim na pčelinje proizvode ne preporuča se korištenje meda!

Dojenčad mlađa od 12 mjesece ne smiju uzimati bilo kakvu vrstu meda!

Kako prepoznati pravi UMF Manuka med?

UMF je skraćenica za Unique Manuka Factor. Što je viši UMF, veća je ljekovitost manuka meda. Samo onaj manuka med koji nosi oznaku UMF garantuje originalnost meda, njegovo potvrđeno laboratorijsko istraživanje i porijeklo.

UMF je zaštićeni znak UMF Honey Associationa i mogu ga koristiti samo oni proizvođači manuka meda koji zadovoljavaju najviše i najstrože kriterije kvalitete i izvrsnosti, te se njihov med podvrgava naučnim istraživanjima i mjerenjima.

Samo UMF oznaka Manuka meda garantuje njegovu izvrsnost, blagotvorno djelovanje, originalnost i provedeno laboratorijsko istraživanje.

Također, Samo onaj manuka med koji ima oznaku UMF garantira minimalan udio MGO-a, jedne od važnih sastojaka zaslužnih za njegovu neperoksidnu aktivnost.

A šta je MGO? Riječ je o metilgloksalu - tvari koja se može naći i kod drugih vrsta meda, ali, za razliku od manuka meda u vrlo malim količinama. Kod manuka meda, MGO potiče od izmjene drugih tvari – dihidroksiacetona – koji je u vrlo visokim koncentracijama pronađen u manuka cvijetu.

Za više informacija i besplatnu dostavu, možete kontaktirati Terra Lilia apoteke putem njihove Facebook stranice, Instagram stranice ili telefonskog broja 033/874-769.