{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Maja Volk o benefitima zdrave ishrane: Kada ljudi jedu đubre, đubre im je i u glavi i u srcu

18.11.2018. u 18:02
79
112
Maja Volk o benefitima zdrave ishrane: Kada ljudi jedu đubre, đubre im je i u glavi i u srcu
79
Profesorica i autorica nekoliko knjiga o zdravoj ishrani Maja Volk danas je u našem glavnom gradu održala radionicu o pripremi sirove hrane i predavanje o prirodnoj ishrani. Svi sudionici mogli su degustirati jela koja je Maja pripremila, a mi smo sa Majom razgovarali upravo o važnosti zdrave ishrane za svakog pojedinca.
"Hrana je gorivo za ćelije. Promjenom goriva, možemo da stvaramo bolje i zdravije ćelije, da usporimo rast ili sasvim zaustavimo proizvodnju loših ćelija, drugim riječima da uštedimo mnogo na troškovima i brigama kada smo bolesni. Osim toga to je lagana, brza ishrana koja daje puno energije i uz pomoć koje čovjek postaje krativan. Uvijek kažem, kada ljudi jedu đubre, đubre im je i u glavi i u srcu", kazala je Maja Volk na početku našeg razgovora.

Benefiti zdrave prehrane su višestruki, a za vašu kožu sirova ishrana bit će pravi blagoslov. Već poslije sedam dana vaša koža će biti čista bez mitesera, bubuljica, bljedolikog izraza. Bit će zategnuta, ružičasta i sjajna.

"Primijetit ćete razliku i na kosi. Ona vam se više neće mastiti, imat će sjaj i više neće biti mrtva. Kosa se ne masti, ima sjaj, i nije mrtva. osim nezdrave hrane kosu ubijaju i cigarete. Svi pušači imaju žutu, mrtvu kožu i kosu. Poslije tri sedmice konzumiranja sirove hrane vaša krvna slika će biti savršena, a poslije sedam godina svi molekuli u tijelu će biti promijenjeni a organi regenerirani. Crijeva će vam biti sasvim savršena, jetra također a skidate biološku starost za najmanje 15 godina", tvrdi Maja koja poznaje stotine ljudi koji su se izliječili od teških bolesti upravo uz pomoć sirove ishrane.

Sirova ishrana



Maja naglašava da su naravno uz sirovu ishranu za usavršavanje zdravlja bile potrebne i fizičke i psihičke vježbe kao i velike promjene u životnim navikama.

"Najmiliji mi je sluja od prije dvije godine. Djevojci koja je oboljela od raka crijeva ljekari su zahtijevali hitno vađenje jajnika, materice i jednog dijela crijeva. Srećom nije ih poslušala. Promijenila je ishranu, uvela super hranu i posebne suplemente, kao i kanabisovo ulje. Budući da je nakon dva mjeseca ostala u drugom stanju ljekari su insistirali da abortira bojeći se za njen život. Osam mjeseci sam je smirivala poslije svakog odlaska ljekarima, i konačno je rodila bebu preplanulu od beta karotina, jer joj je majka svakog dana cijedila 5 kg organske mrkve, a tumor se smanjio, umrtvio i ne pravi više nikakve probleme", kaže Maja i dodaje kako su i majka i beba danas zdrave i sretne.

Maja već devet godina praktikuje sirovu ishranu, ali je i prije uvijek naginjala ka zdravoj ishrani. Njena omiljena hrana uvijek je bilo voće, a meso joj je uvijek bilo skupo i nikada nije znala da ga pripremi.

"Moj posljednji okidač dao mi je Gruja psihoterapeut i najzdraviji čovjek kojeg znam. On danas ima 82 godine i posljednji put je imao prehladu 1978. godine. On je na sirovoj biljnoj hrani više od 30 godina. prvo smo razgovarali a onda sam ja probala hranu i shvatila da se može i bez kuhanja i kuharskog mazohizma i još da se bude zdrav, mojoj sreći nije bilo kraja.

Specijalizirani restorani



U savremenom dobu teško je hraniti se zdravo. U svijetu je jako malo specijaliziranih restorana sirove ishrane, no Maja svakako ne jede u restoranima ili ako baš mora jede u veganskim i raw restoranima,a sa sobom uvijek i svuda nosi sušeno voće, sjemenke, orašaste plodove, preparat od crnih malina i crnog kima SOUL.

Maja ne konzumira meso ali ni mlijeko ni mliječne proizvode, a kako kaže to je iz razloga što ljudi nisu stvoreni da budu predatori i mesožderi.

"Imamo duga crijeva, nemamo kandže, nemamo očnjake za kidanje mesa, nemamo nikakvu opremu za ubijanje niti kada vidimo jagnje prvo pomislimo sad ću da zarijem zube u tvoja creva i da ti se krvi napijem. To nije naša priroda. S druge strane nemamo enzime za varenje ove hrane. Meso sa hljebom i krompirom se u našem organizmu vari osam sati, što je isrcrpljujuće", kaže Maja i navodi kako se voće vari pola sata, a orašasti plodovi tri.

Biljni proteini se lakše vare i nose sa sobom enzime za varenje. Maja tvrdi da u Aziji gdje se uopšte ne koristi životinjsko mlijeko ne postoji osteoporoza, nema kardio vaskularnih bolesti, debljine, dijabetesa, ni raka u količini koja je zabrinjavajuća u Evropi i Americi.

"Kada bi unos mesa sveli na jednom sedmično već bismo digli šansu da ne dobijemo infarkt za više od 60 posto. S druge strane kada su gladnoj djeci Afrike poslali kravlje mlijeko u prahu, ubijeno je 150000 djece jer afrička djeca kao ni azijska nemaju enzime za varenje tog mlijeka koje je dizajnirano za tele kako bi za godinu dana dobilo rogove, kopita. Ja nisam tele", rekla je Maja i dodala kako nijedan sisar na planeti ne uzima mlijeko drugog sisara i niko nema problem sa kalcijumom i kostima.

Maja vjeruje kako su susam, orašasti plodovi, konoplja i kokos savršeni proteini za čovjeka.

Budući da je slaba koncentracija jedan od velikih problema savremenog doba Maja je našim čitateljima otkrila i recept za brzo pripremanje osvježavajućeg napitka za ljubav, cirkulaciju i mozak, a dobar je i kao afrodizijak.

"Kašika sirovog kakao praha, kašičica cimeta, malo ljute kajen papričice, šaka lješnjaka, deset svježih datula i dvije kašike kokosovog ulja. Dodati tople vode, stavite u blender i dobijete čokoladu snova. Ovaj napitak izaziva lučenje endorfina, dopamina u mozgu, obnavlja neurone, a ljuta paprika i cimet ubrzavaju krvotok 26 puta", rekla je na kraju razgovora Majaka Volk.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: