Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svala cast i jos ako je zaista tako zdrav onda nije skup.Sve sto je nabrojano(uz uslov da nema nikakvog konzervansa) ovo je fantasticno za ljude koji su alergicni na GLUTEN.Pogotovu sto sadrzi foliumsku kiselinu koja ommeta nastanak osteroporoze
e cuj foliumska kiselina ocm pa mogos tekst procitat skonto bi da je folna ajajaj jos ometa nastanak osteoporoze
Tako je. U tome leži zarada, jer onima kojima je do zdravlja ništa nije skupo, pogotovo porodici bolešljive djece, ili već oboljelih ljudi. Tu se cijena zdravih stvari može dizati dokle god kupac to može izdržati ili je voljan da plati čak i ako se zadužuje. Biti oportunista, tj, iskoristiti nečije nepovoljne okolnosti za sticanje zarade je jedan od važnih elemenata kapitalizma i profitabilnosti.
Gluposti pricate oko cijene nara, to su za sladunce i glavase. Duvlji nar je puno skuplji jer je sitan a i teze ga je cjediti. Plus kada osnujes firmu mnogo ima davanja drzavi plus marza od Binga, pdv isl. Ovo je realna cijena
Zadovoljstvo je pročitati ovako jednu pozitivnu priču. Čovjek radi iz zadovoljstva i ljubavi, tolike godine upornog rada da bi se dobilo samo 1.500 litara soka. Neće tu biti profita još koju godinu ali mu želim sve najbolje i da uspije u budućnosti na veliko. Svaka čast!
svaka cast prijatelju...
Nije čovek čitao dnevnu štampu koja mu je poručivala da zasadi malinu i lešnik, već je slušao sebe - svoje srce i svoj um... i svaka mu čast. Neka uzme milijarde evra, pa neka kupi najskupljeg džipa na planeti kojim će u svakoj lakoći neobaveznosti prelaziti preko blokada koje organizuju pčelari, malinari, stočari i ostali imbecili.
Imas dzema?
Svaka cast, mnogi bjeze od poljoprivrede, a u sustini moze se kvalitetno raditi i dobro zaraditi...
ili, kako u Hercegovini kažu, šipak. ---------------------------- Tako kazu u cijeloj Bosni pa i juznoj.
Ono što bosanci zovu šipak, hercegovci zovu šipurak. A u hercegovini riječ nar gotovo da ne postoji.
U Hrvatskoj sam čuo da ovo nazivaju narom. Po čitavoj Bosni uvijek se ovo zvalo šipak, ne šipurak, i ne nar. Ista riječ šipak znači i ono što u Hercegovini kažu šipurak.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sok koji se dobije ovako kako on objasnjava tj presanjem nije bas toliko ukusan jer se presanjem iscjedi mala kolicina gorcine iz kore nara. Pravi sok se dobije cijedjenjem samo bobaka nara a tu vec ima posla i cijena od 10 KM je razumljiva. Svijet oko Mostara se masovno bavi proizvodnjom ovog soka ali ko zna o cemu se radi onda trazi da kupi sok od rucno ciscenog i cijedjenog nara.
Oni koji misle da je ovo visoka cijena mnogo grijese. Pravljenje ovog soka je jako popularno na sirem podrucju Mostara i to jos pamtim kao dijete i inace je litar koncentrata 10KM. Ja svake godine kupim dvije vrece divljeg nara i pravim sok za sebe. Sok ima fantastican okus. Ali sve je teze doci do ploda jer je svijet poceo masovno da bere nar i pravi sok.
Eto gdje nasi visokoobrazovani kadrovi zavrse, na livadi.
ovaj "naš" visokoobrazovani kadar je upropastio fdm dok je bio visokorangirani kadar zabih-a, i jos neke manje firme u hercegovini..toliko
zdravlje nema cijenu? ima: 10:45 km za 720 ml
kad vidiš koliko košta neko smeće što jedemo, ovo je džaba
zemlja sa najviše magistara ekonomije u svijetu, a najgora ekonomija u svijetu, logično
uz ovakve magistre dobro imamo sta jesti..progugrlaj malo o dotičnom
@KokoshAnel uhh ovo nisam ni znao, katastrofa
cuj prije 50 godina nisu znali da je dobar sok od sipka... bola od kad je hercegovine, ovdje se pio sok od divljeg sipka. odrasli smo na njemu i slatkom od smokava. eto sad se tipura nasao otkrivati toplu vodu, on skontao da je taj sok dobar. de majke ti tipura ne kaki. garant ti je jos nena ovaj sok pravila. nego, u svakom slucaju nek' ti je sa srecom, treba cijeniti trud i rad. a meni eno moje zalihe soka od sipka, valjda u hercegovini nema kuce bez toga... to ti bosancima "izvezi" ;)
ja chu iduche godine da krenem sadnju shipaka u hercegovini. Mislim da bi se mogli fino primiti, ako nishta, ispod plastenika. xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
ahhahahaha Garant si iz Mostara :D
poljoprivreda je primarna privredna djelatnost. u razvijenim zemljama agrikultura zaposljava tek par procenata stanovnista. jel napredak da se svi sad hvatamo motike? http://mecometer.com/image/worldmap-multi/agriculture-percentage-of-gdp.png