Limun će ostati svjež i do mjesec dana ako ga čuvate na ovom mjestu u kuhinji

Naime, postoje razni načini za održavanje svježine limuna mjesec dana. Jedan od najučinkovitijih načina je jednostavno ih ohladiti, ali ih je potrebno čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili zatvorenoj plastičnoj vrećici u ladici za povrće.
Nekima će izgledati primamljivo da ih stave u posudu s drugim voćem, ali to može ubrzati proces zrenja. Kako voće sazrijeva, posebno banane i jabuke, ispuštaju plin etilen. On se širi što uzrokuje da se voće u posudi vrlo brzo pokvari. Kada se to dogodi, limun nije od velike koristi za konzumiranje ili čišćenje.
Ako nemate mjesta u frižideru, jednostavno narežite limun na kriške i zamotajte ih u vrećicu sa zatvaračem. Polovice limuna i kriške limuna možete čuvati u frižideru pet do sedam dana u hermetički zatvorenoj posudi ili vrećici sa zatvaračem. Kriške limuna možete zamotati i u plastičnu foliju kako biste spriječili isušivanje.
Ako mislite da bi vam limuni mogli propasti, stavite ih u zamrzivač, gdje mogu biti do četiri mjeseca. Prije toga, limune treba temeljito oprati i tapkati ručnikom dok se potpuno ne osuše. Zatim ih stavite u vrećicu prikladnu za zamrzavanje. Za odmrzavanje stavite ih na nekoliko minuta u posudu s vodom.
Isti postupak možete ponoviti s narezanim limunima, tako da ih narežete na manje komadiće. Savjetuje se da uklonite sjemenke i rasporedite komadiće na papir za pečenje kako bi se brže zamrznuli.