Pivo se nalazi unutar posoljene tjestenine koja se prži u dubokom ulju na 375 stepeni blizu 20 sekundi, što je sasvim dovoljno da se tjestenina zaprži, a da alkohol ne ispari.
Kuhar Mark Zable koji je načinio ovaj recept tvrdi da su ravioli s pivom nešto zaista ukusno i da su prava senzacija.
Za ovaj recept Zableu su bile potrebne tri godine. No, ipak je uspio. Tvrdi kako je tjestenina s pivom ukusna, no nije želio otkriti ostale sastojke koje koristi tokom pripremanja.
Svoj novi recept će prestaviti na takmičenju u pripremanju pržene hrane u Teksasu, koje će se održati krajem septembra.
Inače, ravioli punjeni pivom bit će služeni samo osobama starijim od 21 godinu.
"Prije mene niko nije uspio ispržiti nešto što je u tekućem stanju. No, ja sam pronašao metodu", kazao je Zable, dodavši da kada jedete njegovo jelo, imate osjećaj kao da ste pojeli vrući perec, a zatim zalili pivom.