Ukućani će ga voljeti
3

Krompir filovan jajima i šunkom je jelo koje ćete obožavati

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Krompir je dobar izvor energije, vitamina i minerala i baš poput piletine može se pripremati na bezbroj načina. Krompir je veoma hranjiva i korisna namirnica koja ima upola manje kalorija u odnosu na tijesto i sadrži čak 22 minerala.

Krompir je bogat i vitaminima C i B. Vitamni C se polovično gubi kada ogulite krompir pa je ovo jelo zbog toga idealno jer za njega nije potrebno da gulite krompir.

Ovo jelo se brzo i lako priprema, a vaši ukućani će ga sigurno obožavati.

Sastojci koji su vam potrebni za pripremu ovog jela su:

6 većih krompira maslinovo ulje 200 gr edamera 100 gr mozzarele 200 gr šunke 4 jaja

jedna glavica ljubičastog luka malo peršuna so biber

Način pripreme:

Krompir operite, pomastite maslinovim uljem, pobiberite i posolite. Stavite u pleh i pecite 45 minuta na 150 stepeni.

Kada se krompir ispeče isjecite i udubite sredinu. U drugu posudu sjedinite jaja, šunku, edamer, luk, peršun, i sredinu krompira, začinite i promiješate.

U udubljeni krompir nalijte smjesu, preko stavite mozzarelu i pecite još 10 minuta na 170 stepeni.

Servirajte uz zelenu salatu.