Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ firgos Hvala ti na linku.
ako ima netko ovu\"gljivu\"iz okolice vž nek mi javi dajem 100 kn za nju... znam da se ova gljiva poklanja ali znam i to da je neću brzo nabaviti na taj način...stoga ako ima netko iz sjeverozapadne hrv.nek mi se javi na 0997886327
U pravu ste kada kažete da se ne kupuje, nego se poklanja, prije par godina mi je kolegica donijela i dugo sam je pripremala i pila i moram vam reči da je izvrsna. Ponovo bih je voljela nabaviti, pa ako neko ima neka se javi . Unaprijed zahvalna.
A gdje se moze nabaviti Kombucha za uzgoj ili za caj,ako neko znade neka mi javi i dade upute o uzgoju i pripremi caja od nje; Unapred se zahvaljujem.
Interesuje me gdje se moze kupiti u Bosni,neki su mi rodjaci davno imali \"gljivicu\"ali nisu je znali odrzavati i svi su dobili infekciju probavnog trakta! I ja vjerujem samo u ono sto priroda proizvede,citam , dokazano je ,uzimanje vitamina je bez efekta !!!
Za one koji zive u USA kombucha se moze kupiti u Whole Foods i drugim health food stores. Ukus je otprilike kao rasol pomojesan sa kiselom vodom.
http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/00039742.htm
pa nije je tesko uzgajati imao sma jendu davno ,a mogu se raspitiai gdje je jos ima,
kombuha se ne kupuje,ali se vecinom poklanja,a onda je dalje mozete uzgajati jer se vrlo brzo razmnozava,pa i vi mozete isto tako nekog usreciti darovanjem;treba se raspitati ili dati oglas.sretno@sarajka;
Da li neko zna kako se može nabaviti?
znam dva covjek akojima je izlijecila rak (jedan imao leukemiju)