Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa sto moraju biti od drveta?
Koja bi samo usteda bila kad bi prestali jesti!
Vjeruješ li "Iskustvo" da nikad tokom svog 2.5 godišnjeg iskustva nikad nisi kušao komadiće crnačkog mesa ?
Djeca mogu da odahnu, novi papa nije crnac.
Pa zar ti "Iskustvo" stvarno čvrsto vjeruješ da nikad u tih tvojih 99% slučajeva nikad nisi jeo pseći but ??? Smatraš li da su oni komadići mesa koje si jeo baš nikad nisu bili od izrezanog psećeg mesa ?? Znaš li možda pouzdano od koje životinje su bili komadići mesa koje si jeo štapićima ??
Mrav3, nesto razmisljam, u 99% slucajeva mogu da kazem da ti ne treba escajg iz razloga sto se sve pripremi tako da mozes jesti stapicima! Barem iz mog iskustva, u 2.5 godine mi je samo jednom trebala viljuska i noz! Pseci but :) nisam probao doduse. Niti sam imao zelju. Zasto koriste stapice drvene, pa kad odes u prodavnicu koja prodaje gotovu hranu, japansku, korejsku, kinesku stapici se daju besplatno jer je to obicaj, kultura, posto te osobe mozda to nece kuci nositi! A moj slucaj kako da ti opisem pa zivio sam tamo :), zivjeti i posjetiti su dvije razlicite stvari, uglavnom njihov stil zivota nije za svakoga. Jos ako ne znas jezik :P
Ma "Iskustvo" kad sam ja prvi put u svom životu u jednom restoranu u Pekingu naručio kompletan kuhani pseći but sa kuhanom rižom, dobio sam oba štapića, viljušku i nož. Rižu sam jeo štapićima, ali pseći but sam morao usitnjavati viljuškom i nožem. To je za mene bila stvarno vrlo konkretna velika razlika. Smatraš li ti "Iskustvo" da ima još neka važna razlika ? Možeš li da nam opišeš preciznije svoj slučaj, da i mi ostali naučimo nešto novo ?
a koreje? a tajvan? a dio filipna i indonezije - to je još pola milijarde ljudi
Bio sam u Aziji, razlika je kad jedes metalnim i drvenim, koliko god to zvucalo morbidno! Isto kao sto nisu isto cevapi peceni na rostilju i u tavi! Nije zeza!
A kašike? Zlatne? Ovdje ih koriste Muslimani koji su se prozvali -Bošnjacima...
Svi mi odlično znamo da se već mnogo godina često proizvode istočnjački štapići kao i zapadnjački escajg od raznih plastičnih masa koje su težak ekološki problem čak i u najvećim vodenim masama (okeanima).
Prisjetimo se neosporne činjenice da se štapići mogu napraviti od niklovanih metalnih cijevi da bi se smanjio rizik od pretjerane sječe šume. Jel tako ?