Korisni savjeti
4

Kako u svom domu pripremiti paprike kao na roštilju: Isprobajte trik s TikToka

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Paprike možete pripremiti kao na roštilju bez da izađete iz vlastite kuhinje, a sve što vam je potrebno jeste podmetač/rešetka te zagrijana ringla.

Paprike su mnogima omiljeni odabir za jelo tokom ljeta, a na TikToku podijeljen je trik koji vam može pomoći da ih u svom domu pripremite "kao na roštilju".

Odlično se slažu i uz neka druga jela kao prilog, a uvijek im možete dodati pavlaku ili neki drugi mliječni proizvod.

Na TikTok profilu Zilhe Trtovac Smakić podijeljen je video koji prikazuje trik za pripremu paprika na ploči za kuhanje i ringlama, metodom kao sa roštilja.

@nphomefitness Je li neko već probao ovu foru? Ipak radi.🤗 #fyp #fyptrending #impossible #fypシ #fypシ゚viral #breakfast #paprike #kuhinja #pecenepaprike #trendtiktok #hacksoflife #trikovi #tricks #novipazar #nutricionista #fitnesstrainer #fitnessmotivation ♬ Original Sound - Unknown

Tiktokerica je u opisu snimka navela "Kad trik s TikToka ipak radi", a video prikazuje "inovativni način" pripreme ovog povrća.

Naime, ona je iznad zagrijane ringle stavila podignuti podmetač/rešetku na kojem je potom okretala paprike. Za rezultat je dobila paprike pečene kao na roštilju.

U drugom videu je objavila detaljno uputstvo za one koji tvrde da trik ne radi.