|

Jamie Oliver uložio 14,5 miliona eura kako bi spasio svoj lanac restorana

Jamie Oliver uložio 14,5 miliona eura kako bi spasio svoj lanac restorana
100
Klix.ba
30.8.2018. u 21:50
40
komentara
100

dijeljenja
Jamie Oliver uložio 14,5 miliona eura kako bi spasio svoj lanac restorana Foto: EPA-EFE
Popularni kuhar Jamie Oliver otkrio je kako su ga sati dijelili od bankrota, ali da se spasio tako što je svoj u lanac restorana italijanske hrane uložio 14,5 miliona eura.
Kazao je kako ne razumije zbog čega mu je italijanski lanac restorana zapao u finansijske probleme te umalo doživio propast prošlog septembra. Od tada je zatvorio 12 od 37 restorana, te 600 radnika proglasio viškom kako bi spasio ostale restorane.

"Novac je jednostavno nestao, a to nismo očekivali. To nije normalno u bilo kojem poslu. Imamo kvartalne sastanke i sastanke odbora. Ljudi pretpostave da će osoblje upravljati time kako treba", rekao je Oliver.

Kazao je kako je imao samo dva sata da uloži novac i spasi sve ili da ga zatvori sljedeći dan. Morao je podići kredit, te uzeti novac od drugih poslova iz svog brenda.

"Još uvijek pokušavamo shvatiti šta je bilo, ali mislim daje viši menadžment pokušavao da se nosi sa olujom koja je uključivala najam, porez, visoku potražnju ulice, troškove hrane, Brexit i povećanje minimalne plate. Svašta se dešavalo", rekao je Oliver.

Oliver je pokrenuo poslovno carstvo otkako ga je uočila televizijska ekipa dok je 1997. godine kuhao u restoranu u Londonu. Priznao je kako je 40 posto njegovih ulaganja bila greška te da je izgubio 100 miliona eura od 2014. godine.

Ipak, profit njegove kompanije Jamie Oliver Holdings koja posluje širom svijeta, a ispunjava medijske potrebe, rastao je tokom posljednjih godina.
Prijavi grešku


Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...